Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.411
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.411
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Celer Network (CELR) Nedir?

Celer Network (CELR) Nedir?

Celer Network (CELR), Güvenli bir blok zinciri uygulamaları ve alanı oluşturmak maksadıyla hayata geçen bir projedir. Bu noktada katman-2 ölçeklendirmesinden güç alan proje güvenlik hassasiyetlerinin yanı sıra; ölçeklendirilebilir, düşük maliyetli, kullanımı kolay ve hızlı bir ağ deneyimini sunmak için çaba sarf ediyor. Bu çerçevede CelerX’i de piyasaya sürerek kullanıcılar ile bir araya getiren Celer Network (CELR), İlk mobil yerel katman-2 ölçeklendirme SDK’sını yayınlama başarısını da elde etmiş oldu.

Bununla birlikte Ethereum ve DFINITY’yi de aynı anda destekleyen Celer Network (CELR) bu alanda da bir ilke imza atmış oldu.

Özellikle Ethereum tabanlı mobil ve bilgisayar oyunları geliştiricilerinin ilgisini çekmeyi başaran Celer Network (CELR) rahatsızlık duyulan yüksek işlem ücretleri ve yavaş onay gibi sorunları da ortadan kaldırıyor.

Celer Network (CELR) Mimarisi

Celer Network Network mimarisine Cstack adı verilir ve dört katmandan oluşur, bunlar:

cRoute: Ödeme trafiğini merkezi olmayan ve güvenden bağımsız bir şekilde dağıtmak için DBR’yi (dağıtılmış dengeli yönlendirme) kullanır. cRoute, Raiden veya Lightning Network’ten 15 kat daha fazla verime ulaşabilir. Ağ içindeki rotaları düzene sokarak operasyon kapasitesinin artırılmasına izin veren bir mekanizmadır.

cOS: Zincir dışı Dapp geliştirme çerçevesidir. İşlemleri, depolamayı, zincir dışı anlaşmazlıkları ve izlemeyi ele alır. İş akışını sağlayan ağın çekirdeğidir.

cChannel: Likidite sağlaması ve hızlı durum geçişlerine yardımcı olması beklenen bir yan zincir paketidir. eChannel katmanı, oyun uygulamalarının, borsaların, sigorta platformlarının ve diğer yüksek verimli uygulamaların Celer Network Network üzerinde çalışmasını mümkün kılar. Ağ içindeki işlemleri iletmek için kullanılan kanallardır.

cApps: Ölçeklendirme ve kullanıcı gizliliği için kullanılan bir ekosistem uygulama katmanıdır.
Platform, “Yetkilendirilmiş” Delegated Proof of Stake (DPoS) adı verilen bir “İş Kanıtı” Proof-of-Stake (PoS) konsensüs varyasyonu kullanmaktadır. Bu algoritma ile katılımcılar, işlemlerin onaylanması sorumluluğunu “temsilcilere” devrederken, ödül almak için coinlerini stake edebilirler.

CELR sahipleri likidite için token sağlarlar ve bunu yaptıkları için ödüllendirilirler. Celer Network (CELR)’in kilit noktası, platformun herhangi bir blok zinciri için 2. katman ölçeklendirmesine izin vermesidir. Böylece proje, piyasanın geniş bir yelpazesini kapsamakta, likidite potansiyelini çoğaltmakta ve ürünün güvenilirliğini, kapsamını ve adaptasyonunu artırmaktadır.

Celer Network (CELR) Kurucuları Kimlerdir?

Celer Network (CELR) ilk olarak 2018’in 3. çeyreğinde çıkmıştır. Proje San Francisco Körfez Bölgesi’nde yerleşik bir mühendis ekibi tarafından inşa edilmiştir.

Projenin dört kurucu ortağı Mo Dong, Junda Liu, Xiaozhou Li ve Qingkai Liang, geniş kapsamlı geliştirme deneyimine sahiptir ve birçoğu Intel, Microsoft, Google dahil olmak üzere önde gelen teknoloji şirketlerinden ayrılarak bir araya gelmişlerdir.

Celer Network (CELR) ekosistemi dört temel unsurdan oluşur

cOS: Bu unsur, ağın çekirdeğini oluşturur. İşlemlerin kontrolünü ve gerçekleşmesini sağlar.
cRoute: Bu kısım da ağda gerçekleşen işlemlerin kapasitesinin artmasını sağlar.
cChannel: Oyun ve çeşitli uygulama türlerinin gelişimini sağlar ve işlemlerin hızlı gerçekleşmesini destekler.
cApps: Kullanıcıların güvenliğini ve ölçeklendirme işlemlerini sağlar.

Celer Network’ün (CELR) avantajları ve öne çıkan özellikleri nelerdir?

Günümüzde katman 1 ağları sıklıkla tıkanıklık problemleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu da yavaş işlemlere bununla birlikte yüksek işlem ücretlerine yol açmaktadır. CELR ise katman-2 platformu olarak zincirler arası işlemleri kolaylaştırmasının yanı sıra işlem ücretlerini ucuzlatmaktadır.

Öne çıkan özellikleri;

Ekip: MIT, Princeton ve diğer seçkin üniversitelerde eğitim almış mühendisler tarafından kurulmuştur.
Gizlilik: Açık kaynaklı bir protokol olması dışında kullanıcısına gizlilik etkinli d’Appler de sunmaktadır.
Katman 2: DeFi’de karşılaşılan kullanılabilirlik ve yüksek işlem ücreti sorununa çözüm oluşturmaktadır.
cBridge: Blok zincirler arası transferlerin ekonomik ve hızlı olmasını sağlamaktadır. Üstelik cBridge’nin gelecekte merkeziyetsiz ağlar arasında “anında” aktarımlar sağlayabileceği ifade edilmektedir. Bu oldukça heyecan verici

Celer Network (CELR) Tokenomik’i Nedir?

  1. Celer Network (CELR) token tahsisi aşağıdaki gibidir:

* Tohum Turu: %11,50.
* Özel Tur: %15.50.
* Launchpad Satışı: %6.00.
* Takım: %18.30.
* Temel: %17.00.
* Pazarlama ve Ekosistem: %5.00.
* Danışman: %1.70.
* Madencilik Ödülü: %25.00.

Celer Network (CELR) Nasıl Satın Alınabilir?
Celer Network (CELR), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir