Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$59.874
% 3.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 59.874
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

CBDC Karşıtı Yasa Tasarısı, Temsilciler Meclisi’nden Geçti

CBDC

ABD Temsilciler Meclisi, 23 Mayıs’ta Federal Rezerv’in hükümet destekli dijital para birimi yaratmasını veya tanıtmasını engelleyen Cumhuriyetçi CBDC Anti-İzleme Devleti Yasası (H.R.5403) için oy kullandı.

Politikaları öneren Cumhuriyetçi Çoğunluk Kırbacı Tom Emmer, Fed tarafından çıkarılan bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) Amerikan parasal gizliliği üzerinde yıkıcı etkileri olacağını söyledi.

Perakende veya toptan kullanım için tasarlanan CBDC’ler, ulusal itibari para biriminin dijital bir biçimidir ve ulusal merkez bankası tarafından kontrol edilir. Temsilciler Meclisi, Kongre Üyesi Emmer’in her ikisini de tamamen yasaklama önerisini onayladı ve destek aldı.

Ayrıca, Federal Rezerv’in CBDC araştırma projeleri ve pilot uygulamalar başlatmasını kısıtlayan değişiklikler de onaylandı. GOP milletvekilleri, daha önce kararlaştırılan “Project Hamilton”ın meclis denetiminden kaçınmanın açık bir örneği olduğunu vurguladı.

Rep. Emmer, oy sonrası yaptığı açıklamada, “Yasamam, Amerikan halkının ABD’nin dijital para politikası üzerinde kontrol sahibi olmasını garanti ediyor, böylece dijital para geliştirilmesi, gizlilik, bireysel egemenlik ve serbest piyasa rekabeti değerlerimizi yansıtır” dedi.

CBDC Anti-İzleme Devleti Yasası’na destek, dijital para birimi sistemi inşa etme konusunda hem siyasi karşıtlar arasında geldi. 22 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi ayrıca FIT21 Yasası’nı, 21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası’nı onayladı.

ABD SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasında paylaşılan kripto denetimini netleştiren FIT21 Yasası, dijital emtia piyasalarını—borsalar ve komisyoncular dahil—CFTC’nin denetimine bırakıyor.

Kripto destekçileri, ABD başkanlık seçimlerine yaklaşırken yasama politikalarını savunurken, her iki yasa tasarısı da ek duruşmalar ve olası işaretlemeler için Senato’ya gidecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

CBDC Karşıtı Yasa Tasarısı, Temsilciler Meclisi’nden Geçti” te bir düşünce

  1. Pingback: ABD Temsilciler Meclisi Fed'in Dijital Para Çıkarmasını Yasakladı - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Katar, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Projesini Başlattı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir