Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.548
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.548
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Cathie Wood, Bitcoin ETF Hakkında Konuştu!

SEC Bitcoin ETF

SEC Bitcoin ETF Onayı! Kripto para piyasası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yeni yılda Bitcoin spot ETF’lerini kabul edip etmeyeceğini merakla bekliyor. Bu konuda önemli bir değerlendirme ise, kripto para fonu yöneticisi Cathie Wood’dan geldi.

CNBC’nin “Kripto Dünyası” adlı programına katılan Wood, SEC’nin ETF taleplerine onay vereceğine yönelik işaretlerin kuvvetli olduğunu belirtti. Kurumun kripto paralara bakış açısının değiştiğini, aynı zamanda bilgi derinlğinin de arttığını belirten Wood şunları söyledi:

“Sorunlara olan bakış açılarını değiştirdiler. Bilgileri artık daha derin… Ocakta spot Bitcoin ETF’lerinin kabul edileceğine yönelik güçlü işaretler var. Ben 10 Ocak’ta büyük ihtimalle bir onay geleceğini düşünüyorum. Çalışmaları izliyoruz. Bu konuda ortaklığımız olan 21Shares şirketi, kendisini bu alana adamış bir firma ve konusunda dünyanın en iyisidir.”

Wood ayrıca, spot ETF’lerinin kabul edilmesinin ardından, kurumlar ve diğer yatırımcıların bu alana geleceğini belirtti ve “O zaman yatırımlar daha da çeşitlendirilmek istenecek. Biz de bu duruma, yani firmaların portföy çeşitlendirme stratejilerine karşı hazır olmak istedik” dedi.

Wood’un değerlendirmeleri, kripto para piyasasında büyük beklenti yarattı. Spot Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesi, kripto paraların kurumsal yatırımcılar tarafından daha fazla kabul görmesine ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Dikkatinizi çekebilir: MicroStrategy Bitcoin Aldı!

SEC’nin kararı piyasayı nasıl etkileyecek?

SEC’nin spot Bitcoin ETF’leri konusunda vereceği karar, kripto para piyasasını önemli ölçüde etkileyecek. ETF’lerin kabul edilmesi, kripto paraların daha likit ve erişilebilir hale gelmesini sağlayacak. Bu da, yatırımcıların kripto paralara daha kolay yatırım yapmasını ve piyasanın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacak.

Öte yandan, ETF’lerin kabul edilmemesi de piyasada olumsuz bir etki yaratabilir. Bu durumda, kurumlar ve diğer yatırımcılar kripto paralara yatırım yapmaktan çekinebilir. Bu da, piyasanın büyümesini yavaşlatabilir.

SEC’nin kararının ne olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Ancak, piyasadaki beklentiler, kurumun ETF taleplerine onay vereceği yönünde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir