Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.951
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.951
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cardano Vasil Hard Fork’u Haziran’da! İşte Bilmeniz Gerekenler

Haziran ayındaki Hardfork Combinator (HFC) Etkinliği yaklaşırken, Cardano önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Cardano mimarisi direktörü John Woods, yükseltmenin yeni özelliklerini tanıtıyor. İşte Vasil hard fork ve bilmeniz gerekenler…

Vasil Hardfork, Haziran ayında yayınlanıyor

IOG’nin son Youtube yayının bir parçası olarak Woods, Haziran güncellemesinin tüm kodlarının artık Blockchain’in GitHub sayfasında mevcut olduğunu söylüyor:

Kodu bitirdik. Bu, yeni özellikler için gerekli olan tüm değişiklikleri kodladığımız anlamına geliyor.

Bununla birlikte, bu dönüm noktasına ulaşılması, tüm sürecin sadece küçük bir kısmı. Önümüzdeki birkaç ay boyunca geliştiriciler, her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için kapsamlı kalite güvence (QA) testleri yapacak. Entegrasyon testinin, tüm kodun hatasız, gerileme veya performans yavaşlamalarından arınmış olduğundan emin olana kadar sürdürülecek. Woods, HFC etkinliğinin mevcut tahminlere dayanarak 29 Haziran’da gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

Vasil Hardfork, Cardano ağına neler katacak?

Bu güncelleme ile Cardano ağı resmi olarak gelişiminin bir sonraki aşamasına giriyor. Cardano kurucusu Charles Hoskinson, yakın tarihli bir YouTube yayınında, bu özellikler hakkında; blok difüzyonunu artırılacağını ve Blockchain’in ağa girdi onaylayıcıların eklenebileceği noktaya kadar büyümesini sağlayacak olan pipelining’in tanıtılacağını söylüyor.

Detaylarda, CIP 31, 32 ve 33 yükseltmelerinin yanı sıra referans komut dosyalarının, satır içi veri ve referans girişlerinin dahil edilmesi diğer yeni özellikler arasında. Cardano ekosisteminin altcoin projeleri, hata düzeltmelerinin yanı sıra yeni işlevler içeren bu sürümden büyük ölçüde faydalanacak. Borsalar ve ortaklar da güncelleme yaklaştıkça kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

Sonuç olarak, Cardano ekosistemi hızla genişliyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere IOG’nin Project Catalyst projesi bu ay Afrika genelinde başlatıldı. Ariob, Afrikalı start-up’lar için para sağlayan bir launchpad. Ancak, yaklaşan yükselemeye rağmen, ADA fiyatı bir süredir sessizliğini koruyor. ADA’nın fiyatı bugün hafif bir yükselişle 1 doların seviyesinin hemen altına ulaştı. Geçen haftadan bu yana %7’den fazla değer kaybetti. Her şeye rağmen, 21 Mart ile başlayan haftayı %30kazançla kapattığını belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir