Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cardano Mucidinden ADA, DOGE ve Bitcoin Yorumu!

Twitter için potansiyel merkezi olmayan alternatif, oradaki en büyük kripto para birimlerini içerebilir. Kısa bir süre önce Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Elon Musk’a dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birini satın alamazsa Twitter’ın merkezi olmayan bir versiyonunu oluşturmaya hazır olduğunu söyledikten sonra kripto para topluluğuyla dalga geçti.

Cardano CEO’sunun teklifi topluluktan tepki aldı

Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın alma teklifinin reddedilmesinin ardından Cardano yaratıcısı Charles Hoskinson, Twitter’a alternatif bir platform kurmayı teklif etti. Teklifin ardından Hoskinson, ağın platforma potansiyel bir merkezi olmayan alternatif için seçimiyle ilgili sorular da dahil olmak üzere bir eleştiri duvarı ile karşı karşıya kaldı. Hoskinson, ADA Blockchain’i ile çalıştığı için, kullanıcılar Twitter’ın “ücretsiz sürümünün” yalnızca bir Blockchain üzerinde çalışmasının adil olmayacağını öne sürdüler.

https://twitter.com/IOHK_Charles/status/1514979417679880199?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1514979417679880199%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fu.today%2Fcharles-hoskinson-teases-bitcoin-doge-and-cardano-cross-chain-for-decentralized-twitter

Bu tepkilere cevap olarak Hoskinson, sosyal ağın merkezi olmayan versiyonunun üzerinde çalışacağı konseptle topluluğu sakinleştirmek için acele etti. Öte yandan başka bir tweet’e göre Hoskinson, platform için Dogecoin, Bitcoin ve Cardano arasında bir çapraz zincir oluşturmaktan mutluluk duyacağını ifade ediyor. Bununla birlikte, Hoskinson, Solana ile aynı kategoride Cardano’nun en büyük rakibi olarak kabul edildiğinden, Blockchain üçlüsünde Ethereum ağından bahsetmedi.

Musk teklifi kabul edecek mi?

Piyasa uzmanlarına göre Cardano (ADA), akıllı sözleşmeler teknolojisini neredeyse hiç uygulamazken, ağ üzerinde bazı çözümler sunuyor. Dolayısıyla bir kişinin yalnızca Cardano’ya dayalı bir sosyal medya platformu gibi karmaşık bir yapıyı başarıyla oluşturması neredeyse imkânsız görünüyor. Uzmanlara göre kripto para birimlerinin, bu tür platformların bahşiş verme ve para aktarma dışında birincil amacı olmayan Twitter gibi platformlara nasıl uyum sağlayacağı da net değil.

Coinmuhendisi.com olarak görüşlerini yakından takip ettiğimiz dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk’ın, Twitter’a merkezi olmayan bir alternatif oluşturmayı kabul edeceğine dair henüz bir açıklama bulunmuyor. Bununla birlikte büyük olasılıkla, üzerine inşa edilmiş karmaşık çözümlere sahip bir ağ olarak geçerliliğini kanıtlamış olan Ethereum gibi daha karmaşık ağları seçeceği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir