Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.997
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.997
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Cardano Mucidi: Hard Forkla ADA’da Bunları Bekleyin!

Cardano mucidi Charles Hoskinson, yaklaşan Vasil hard fork’un neden “devasa” olacağını yakın tarihli Youtube yayınında açıkladı.

Cardano kurucusu, kullanıcıların yaklaşan Vasil hard fork’ta neler bulacağını açıklıyor

12 Nisan’da Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, YouTube kanalında Cardano’yu “Vasil” hard forkundan sonra daha iyi hale getirecek yeni güncellemeyi açıklayan bir “özet videosu” yayınladı. Videonun başında Hoskinson, 9-12 Haziran tarihleri ​​arasında Austin, Teksas’ta gerçekleşecek olan Consensus 2022’ye hazırlandığını belirtti. Yükseltmeyle, kripto topluluğuna ve Cardano destekçilerine IOHK ve Cardano geliştirme ekibinin “gelişme açık” olduğunu göstermeyi umuyor. Videonun bir kısmında şu ifadelere yer veriyor:

Oradayız ve birçok insanın gelip stantlar kurmasını ve konuşmasını sağlamaya çalışıyoruz ve belli ki Consensus’ta Cardano’ya özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız.

Buna ek olarak, Hoskinson Vasil hard fork’un (adını rahmetli arkadaşı ve ADA büyükelçisi Vasil Dabov’dan almıştır) Haziran ayında gerçekleşeceğini ve “Cardano’ya büyük bir performans artışı” getireceğini duyurdu:

Birçoğunun bildiği gibi, Haziran ayında Vasil hard fork’u olan büyük bir majör majör hard fork birleştirici olayı gerçekleşiyor ve bu, pipeline’ı (Cardano’nun ölçeklendirmesini destekleyen sütunlardan biri) içerecek. Cardano için muazzam bir performans artışı.

Hard fork neleri değiştiriyor?

Hoskinson daha önce bu yeni hard fork’un “pipeling, yeni Plutus CIP’ler, UTXO disk üzerinde depolama ve Hydra” gibi çeşitli ölçeklendirme iyileştirmeleri getireceğini açıklamıştı:

Parametre ayarlamaları ile birlikte bu özellikler, Cardano’nun verimini artıracak ve artan bir dizi merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları, akıllı sözleşmeler ve DEX’leri barındırmak için sistemi optimize edecek.

Bu değişikliklere ek olarak, Cardano’nun IOG ekibi, kullanıcılarına bir DApp mağazası, yeni bir hafif cüzdan ve varlıkları ana katman 1 Blockchain’lerden ayrı side chain’lere taşımaya izin veren köprüler gibi yeni ürünler ve özellikler sunmak için çalışıyor. Bu side chain’ler, kullanıcıların ADA’larını BTC ile değiş tokuş edebileceği ve bunun tersi de, bozulmayan akıllı sözleşmeler yoluyla merkezi olmayan borsaların oluşturulmasını sağlayacak ve böylece dolandırıcılık olasılığını önleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir