Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.363
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.363
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Cardano Mithril Güncellemesine Yaklaştı: Bu Neden Önemli?

Kripto piyasası kan ağlarken, Cardano için Mithril güncellemesi yaklaşıyor. Mithril aracılığıyla Cardano hesaplarının en güvenli ve merkezi olmayan çoklu imza şemasına entegre edilmesi mümkün olacak. Ayrıca ‘Kriptografik sihir’, çoklu imza işlemlerine stake etme imkanı getirebilir.

Çoklu imza enstrümanlarında staking nasıl faydalı olabilir?

Hans Schmiedel tarafından paylaşılan açıklamaya göre, Mithril mevcut çoklu imza çözümlerinden farklı olarak çalışmıyor. Çoklu imza sistemlerinde, işlemlerin katılımcıların çoğunluğu tarafından onaylanması gerekiyor.

Bazı çoklu imza tasarımlarında sınır daha da yüksek. Örneğin kripto segmenti 6/7 ve 7/8 çoklu imza cüzdanlarını bilir. Mithril çoklu imza mimarisi bu prosedürü ilerletiyor. Kullanıcıların, onay süreçlerindeki rollerini ağırlıklandırmak için imzalayanlar tarafından belirlenen ADA sayısını dikkate almalarına olanak tanıyor.

Bu çözüm, Input Output Global’ın lider geliştiricileri Pyrros Chaidos ve Aggelos Kiayias tarafından öneriliyor. Buna göre çoklu imza tasarımlarını daha adil ve daha kapsayıcı hale getiriyor. Geliştiriciler, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

Bir mesajı imzalamak için, m olası imzalayıcı, stake’lerine göre rastgele seçiliyor. k, m imzasının dışında ise tam bir imza elde ediliyor. Bunun için parametreler çok önemli. Çünkü tüm ağı ‘temsil eden’ yalnızca 3 holderı istemezsiniz.

Bunların yanında Mithril tasarımı, Web3’teki sayısız kullanım durumu için uygun olacak. Hans Schmiedel, Blockchain’i kontrol noktalarının onaylanması ve hatta Voltaire dönemi yükseltmesi için yararlı olabileceğinden emin.

Cardano (ADA)’nın dApps ekosistemleri yeni kayıtlar yazdırıyor

Mithril’in verimliliği, logaritmik karmaşıklığı ve sofistike yazılım tasarımı ile garanti ediliyor. Daha önce Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, 2022’nin 2. çeyreğinde, Cardano ekosisteminin büyümesi hızlandı. Bu süreçte Cardano, çeşitli alanlardan 1.000’den fazla uygulamayı bünyesine kattı.

Çoğunlukla bu uygulamalar NFT segmentinden. Dijital token koleksiyonları ve piyasa, tüm dApp’lerin neredeyse %50’sinden sorumlu. Ayrıca stablecoin’ler, geliştirme araçları ve topluluklar da Cardano (ADA) ekosistemi için önemli.

Bu arada kripto piyasası ağır darbeler alırken, Cardano da piyasaya eşlik ediyor. Lider kripto Bitcoin, basın zamanında günlük bazda %13’ün üzerinde değer kaybetti. Bu düşüşle 18 bin doların altına geriledi. Cardano ise, CaoinMarketCap verilerine göre %10,6 kayıpla 0,4394 dolardan işlem görüyordu.

Altcoin, piyasa değeri bakımında 7. sırada duruyor. ADA, yaklaşık 10 ay önce 3,10 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan daha sonra sert düşüşle gördü. Mevcut durumda ADA, zirvesinden %85,86 uzakta bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir