Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.920
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.920
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Cardano İçin Son Dakika Gelişmesi! ADA Nasıl Etkilenecek?

Cardano (ADA) ekosisteminin en çok beklenen güncellemelerinden biri olan Vasil hard fork, tekrar ertelendi. Bunun arkasındaki sebep ise daha fazla test yapılması ve sorunsuz bir lansman sağlanması.  İşte detaylar…

Cardano Vasil hard fork’u ertelendi

Vasil hard fork’unu Temmuz sonuna kadar dağıtılması planlanmıştı. Ancak Cuma günü IOHK teknoloji yöneticisi Kevin Hammond, birkaç hafta daha gecikme olabileceğini açıkladı. Vasil hard fork’u, Cardano Blockchain’inin ölçeklenebilirliğini ve performansını büyük ölçüde artıracak. Haziran ayında, IOHK önemli bir hata olmadığını doğruladı. Ancak 7 hata kaldığını açıklamıştı. Ayrıca, her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için bazı testler gerçekleştirecekti.

Şimdi, IOG’nin başkan yardımcısı Tim Harrison ve Cardano 360’taki teknoloji yöneticisi Kevin Hammond, daha fazla test ile çeşitli sorunların çıktığını açıkladı. Erişim sorunları ve küçük hazırlıklar nedeniyle Vasil hard fork’unun erteleneceğini açıkladı. Hammond, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Açıkçası bulunduğumuz yerden, gerçek Vasil hard fork’a gitmemize birkaç hafta daha var. Bu inanılmaz derecede önemli. Cardano Blockchain’inin hem kendileri hem de son kullanıcıları için sorunsuz bir süreç olduğundan emin olmak için tüm kullanıcıların hard fork boyunca ilerlemeye hazır olması gerekiyor.

Cardano’nun işlem hacimleri düşüşte

Bu sırada, verilere göre Cardano (ADA) işlem hacimleri düşüş yaşıyor. Ana teklifi Crypto SigDev Terminali olan “dijital varlıklar için lider bilgi hizmetleri sağlayıcısı” The TIE tarafından paylaşılan verilere göre, ADA’ya olan ilgi azalıyor gibi görünüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Cardano, yatırımcıların merakla beklenen Vasil hard fork’undan önce kripto para birimine bahis yapmaları nedeniyle yakın zamanda BNB Chain’de (eski adıyla Binance Smart Chain) ilk 10 balina holdinginden biri haline geldi.

Vasil hard fork’u, dört Cardano İyileştirme Önerisini (CIP) içerecek olan büyük bir güncellemedir. Cardano yaratıcısı Charles Hoskison, hard fork’un “büyük bir performans artışı” sağlayacağını söyledi. Coinbase’in fiyat sayfalarından elde edilen veriler, Nasdaq listesindeki kripto para borsası kullanıcılarının tipik bir ADA bekletme süresi olan 153 günlük olduğunu gösteriyor. Yani platformdaki Cardano yatırımcıları varlıklarını “satmadan veya başka bir hesaba göndermeden veya başka bir hesaba göndermeden çok önce” elinde tutuyordu.

Buna karşılık, platformun verileri, Bitcoin’e (BTC) yatırım yapan kullanıcılarının tipik bir tutma süresine sahip olduğunu gösteriyor: 130 gün. Ethereum’a (ETH) yatırım yapan kullanıcılarının ise tipik tutma süresi 105 gün. Solana’ya (SOL) yatırım yapanların tipik bekleme süresi 100 gündür. Kripto para borsasına göre, uzun bir bekletme süresi “birikim eğilimini gösterir”. Kısa bir bekletme süresi ise “tokenlerin artan hareketini gösterir”. Özellikle, Coinbase’in sosyal göstergeleri, son 24 saatlik dönemde daha geniş pazara kıyasla Cardano gönderilerinin payının sadece yüzde 1.3 olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir