Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.224
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.224
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Cardano ağında Vasil güncellemesinin tarihi kesinleşti: ADA’nın piyasa değeri artt

Cardano geliştiricileri, hafta sonu yaptığı açıklamada heyecanla beklenen Vasil hard fork için tarihi kesinleştirdi. Bununla birlikte Cardano ağı, geçtiğimiz hafta boyunca önemli bir miktarda fon akışına sahne oldu.

Cardano geliştirilerinde Twitter üzerinden duyurduğu üzere Vasil güncellemesi, 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Diğer yandan son günlerde güncelleme için zemin hazırlanırken bir sorunla karşılaşılmaması, ADA’nın piyasa değerinde de önemli bir artışa neden oldu.

Hard fork tarihinin açıklanması, pozitif fiyatlandı

Son duruma göre Cardano (ADA), piyasa değeri Eylül ayında 2 milyar dolarlık fon çekerken değerini 14,6 milyar dolarda 16,7 milyar dolara taşıdı. Bu son talep artışıyla birlikte Cardano, XRP’yi geride bırakarak en büyük yedinci kripto para oldu.

ADA fiyatı ise geçen hafta boyunca 0,42 dolara kadar geriledikten sonra 0,45 dolar bandında zemin oluşturdu. Hafta sonu işlemlerinde ise güncelleme tarihinin açıklanması, olumlu fiyatlandı ve kripto para, 0,51 dolara kadar yüzde 13’e yakın değer artışı gördü. Bugün ise kâr satışlarına maruz kalan kripto para açılıştan bu yana yüzde 3,5 düşüşle 0,48 dolara geriledi.

Vasil hard fork, Ethereum’un Merge güncellemesinin ardından gerçekleşecek

Cardano’nun geliştirilmesinde öncü şirket olan IOHK, güncellemeyle birlikte akıllı sözleşme platformu Plutus da iyileştirmeler görecek. Güncellemenin daha verimli ve daha kararlı Blockchain uygulamaları geliştirmelerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Sonuç olara birkaç ertelemenin ardından Cardano’nun Vasil güncellemesinin Ethereum’un Merge güncellemesine yakın bir tarih olan 22 Eylül’de gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir