Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.473
% 4.52
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.473
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Cardano 2022’ye hızlı başlamak istiyor

Investing.com – 2021, Cardano ağı için son derece hareketli bir yıl oldu. Bu yıl içerisinde gerçekleştirilen akıllı sözleşmeler entegrasyonu, Cardano ağında büyük bir heyecanın ortaya çıkmasını sağladı. Bu sırada ağın kendi tokeni ADA, Eylül ayı başında 3,1 dolar fiyatıyla tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı. 2021 yılına 0,2 dolar fiyatıyla başlayan kripto varlık, mevcut fiyatına göre şu an yüzde 640 oranında değer artışı görmüş durumda.

Cardano CEO’su 2022 vizyonunu anlattı

2021 yılı sona ererken Cardano kurucusu Charles Hoskinson, yeniden ortaya çıktı ve 300 bin aboneli YouTube kanalında Cardano’yu neler beklediği konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. 

Cardano, Alonzo yükseltmesinden sonra bazı eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak sosyal medyada oldukça aktif olan Hoskinson, her fırsatta bu eleştirilere cevap vermekte gecikmedi. 

2022 yılı ilk çeyreğinde Cardano ağında bir düzine proje piyasaya sürülebilir

Son paylaşımını YouTube üzerinden yapan Charles Hoskinson, ağda 175’ten fazla projenin bulunduğunu ve bunlar arasında bir düzine projenin 2022 yılının ilk çeyreğinde hayata geçebileceğini vurguladı. Bu bağlamda önümüzdeki 90 günün Cardano için çok yoğun geçeceğini iddia etti. Geri kalan projelerin ise 2022 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde piyasa sürülebileceğini dile getirdi. 

Cardano ağı üzerinde sorunsuz çalışabilecek DeFi uygulamaları inşa edilmesi için titiz bir çalışma sürdürdüklerini dile getiren Hoskinson, mevcut gecikmeleri de bu çalışma prensiplerine bağlıyor. Diğer yandan Cardano CEO’su 2022 yılında ağa mikro finans işlemlerini getirmek istiyor. Bunun için 2022’nin ikinci yarısına işaret eden Charles Hoskinson, Cardano üzerinden mikro kripto kredi işlemlerini entegre etmek istediğini dile getirdi. 

Cardano Afrika kıtasındaki faaliyetlerine devam ediyor

Afrika’da oldukça faal olan Cardano, kişiler arası merkezsiz finans hizmetleri kıtaya getirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Hoskinson, Afrika kıtasında gerçek finans işlemlerinin benimsenmesi ve faal olarak kullanılmasının hayali olduğunu söylüyor.

2021 yılında ADA’ya olan talep ile birlikte Cardano, önemli derecede büyüyen bir topluluk haline geldi. Charles Hoskinson, iki milyon kişiye ulaştıklarını dile getirirken Cardano adaptasyonundan memnun olduğunu söylüyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasa sürülmesi beklenen bir düzine projenin başarılı şekilde çalışması, yüksek potansiyele sahip Blockchain ağına heyecanın geri getirebilir. 

ADA fiyatı ne durumda?

Cardano yerel tokeni ADA, Aralık ayı ortasında 1,2 dolar seviyesinde destek bulduktan sonra yüzde 25 değer artışıyla bugün 1,5 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Son görünümde Eylül ayında başlayan düşüş trendinde toparlanma adına en güçlü 2. hamlenin son iki haftada geldiği görülüyor. 

Bu kısa vadeli yükseliş hareketinden önce ADA/USD, 28 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında bir toparlanma çabası içine girmişti. Ancak ADA fiyatı, 2 dolar seviyesi üzerinde kalamayınca bu toparlanma hareketi, düşüş trendinin kısıtlı bir düzeltmesi olarak kalmıştı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir