Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.359
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bybit, Mastercard Destekli Banka Kartını Tanıttı

Mastercard

Kripto para borsası Bybit, Mastercard destekli Bybit Card’ı duyurdu. Yeni tanıtılan kart ile kullanıcılar kripto para birimlerini kullanarak ödeme yapabilmesi planlanmakta.

Mastercard ağı üzerinde çalışacak olan bu hizmet, mal ve hizmetler için ödeme yapıldığında kripto para birimi bakiyelerini borçlandırarak fiat tabanlı işlemlere izin verecek. Hizmet, çevrimiçi alışverişler için ücretsiz bir sanal kartın piyasaya sürülmesiyle başlayacak ve Nisan 2023’te fiziksel banka kartlarının da kullanıma sunulması planlanmakta.

Mastercard destekli Bybit Card, kullanıcı hesaplarındaki Bitcoin, Ethereum, Tether, USD Coin ve Ripple (XRP) bakiyeleri ile çalışacak ve ödemeler, kullanıcının ikamet ettiği ülkeye bağlı olarak bu ilk kripto para birimlerinin bakiyelerini otomatik olarak avroya veya sterline dönüştürecektir.

Ancak, ATM’den para çekme ve küresel ödemeler, bir kullanıcının Bybit hesabındaki toplam kripto para varlıklarıyla sınırlı olacak.

Bybit’in sanal ve fiziksel banka kartı teklifi, Dubai merkezli borsanın ABD doları banka transferlerini durduracağını açıklamasından günler sonra gerçekleşti. Dolar yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınması, işlem ortaklarından biri tarafından ‘hizmet kesintilerine’ bağlandı.

Bybit kullanıcıları Advcash Wallet kullanarak ya da kredi kartlarıyla USD yatırmaya devam edebilirken, kullanıcılardan 10 Mart’a kadar bekleyen ABD doları havale işlemlerini gerçekleştirmeleri istendi.

Bybit Card’ın kullanıma sunulması, Mastercard ve Visa’nın kripto para birimi ve blok zinciri endüstrisiyle daha fazla doğrudan ortaklığı erteleyeceği iddia edilen bir raporun yayınlanmasından önce geldi.

Mastercard yeni ortaklıklar yoluyla USDC’deki ödeme seçeneklerini araştırırken, Visa müşterilerin 2023’te platformunda kripto para birimlerini fiat’a dönüştürmelerine izin verme planlarını ima etti.

Bybit Card, Londra merkezli ödeme çözümleri sağlayıcısı Moorwand tarafından veriliyor ve kullanıcıların kripto para birimlerini kullanarak fiat tabanlı işlemler yapmalarına olanak tanıyacak.

Bu yeni hizmet, kripto para birimi dünyasında kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak ve kripto para birimlerinin kullanımını yaygınlaştıracak gibi görünmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version