Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.948
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.948
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

“Büyük Hamle” 2 Analist: Altın Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın piyasaları Pazartesi günkü işlem seansı sırasında yeniden hayat belirtileri gösterdi ve biraz yükseldi. Ons altın 1.820 doların üzerine çıkmayı başardı. Gram altın ise 796 lirayı gördü.  Peki, sırada neler var?

Christopher Lewis: Dipten satın alınabilir

Lewis, geçtiğimiz günlerde yaşanan fiyat hareketinin iyi olduğuna dikkat çekerek “Cuma günü devasa mum çubuğunun zirvelerinin üzerine çıktık ve bu iyiye işaret” ifadelerini kullanıyor. Analiste göre daha yükseğe çıkıp yukarıdaki boşluğu doldurmaya çalışmamız mümkün; ancak bu, oraya ulaşmanın kolay olacağı anlamına gelmiyor. Lewis, genel olarak, altının kazançlarına tutunmak için mücadele ettiğini; bu yüzden belirli seviyeleri kırıp kıramayacağımızın farklı bir soru olduğunu belirtiyor.

Yukarıdaki grafiğe işaret eden analist,  1.802 dolar seviyesinin altındaki 200 günlük EMA seviyesinin destekleyici olmaya devam ettiğini ve oradaki herhangi bir düşüşün, son birkaç günde gördüklerimize dayanarak muhtemelen tekrar satın alma baskısı kuracağını kaydetti. Yine de 1.780 dolar seviyesinin altında bir kırılmayı tersine çevirirsek, bunun çok olumsuz bir olayı kurtarabileceğini düşünüyor. Ancak seviyenin altında kırılma yaşandığında, satıcıların hakimiyet kurabileceğini ve altının gerçekten çok büyük bir düşüş trendinde hareket ediyor gibi görünmesine neden olabileceğini belirtiyor.

Bu noktada, alıcıların üstünlüğüne inandığını, ancak altını daha büyük bir hamle için yeterince çekici kılacak yeterli ivmeyi görüp görebileceğimizden emin olmadığını belirtiyor. “Bence çok fazla dalgalı davranış görmeye devam edebiliriz, ancak yeterince temkinliyseniz, kısa vadeli grafiklerde ‘dipten satın al’ zihniyetiyle hareket edebilirsiniz,” diyerek analizini sonlandırıyor.

Cüneyt Paksoy: Altın 1.650 dolara kadar geri çekilebilir

Ons altına yönelik değerlendirmede bulunanlardan biri de Stratejist Cüneyt Paksoy oldu. Paksoy, altın fiyatlarında belirli bir aralıkta sıkışmanın devam ettiğini, bu noktada fiyatlarda destekleyici faktörlerin jeopolitik riskler olduğunu belirtti. Ons altında yukarı yönde önemli bir direnç olarak 1.960 doların önemli olduğunu belirtiyor. Aşağı yönde ise 1.750 doların görülmesi durumunda 1.650 dolara kadar geri çekilme yaşanabileceğini aktarıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir