Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.359
% 4.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

“Büyük Fırtına Geliyor” Ekonomist: Altın Bu Seviyeleri Görebilir!

Yeni bir haftaya girerken ünlü bir ekonomist olan Selçuk Geçer, uzun vadeli altın ve dolar öngörülerini paylaştı.

Selçuk Geçer’den altın ve dolar tahminleri

Ekonomist Selçuk Geçer, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda değerli metale yönelik yaptığı yüksek tahminleriyle gündeme geldi. Seviyeli tahminlerinin yanı sıra genel ekonomik duruma da değinen Geçer’e göre Türkiye ekonomik krize sürükleniyor ve piyasaya büyük bir fırtına gelmek üzere. Selçuk Geçer, doların yıl sonunda 26 liraya ulaşacağını öngördüğünü söylerken altın fiyatı için de rekor bir tahminde bulundu.

Ekonomiste göre gram altının fiyatı yıl sonunda 1.500 dolara kadar yükselmiş olacak. Ekonomist, daha önce gram altında belirttiği yüksek tahminlerine insanların güldüğünü, ancak gram altının 1.000 liraya çıktığını belirterek paylaşımını yaptı. Peki, bu sırada piyasalar ne durumda? Geçtiğimiz hafta 26 Ocak’ta ABD Merkez Bankası’nın faizi sabit oranda tuttuğunu açıklamasının ardından ons altın fiyatı geri çekilme yaşayarak 1.800 doların altına inmişti. Yazım sırasında 1.792 dolardan el değiştiriyor.

Ons altındaki bu düşüş gibi çeşitli faktörlerden etkilendiği düşünülen gram altının fiyatı ise haftaya 780 liradan giriş yapmış durumda. Ancak yazım sırasında daha fazla bir geri çekilme yaşadığı gözlemlenen değerli metalin fiyatı 767 lira seviyesinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir