Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.601
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.601
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük Ellerden Bu Unutulmuş Altcoin’e Dev Yatırım!

Unutulmuş altcoin projelerinden biri olan Ethereum Classic (ETC), Ethereum’un (ETH) Merge güncellemesi beklentisiyle son zamanlarda ivme kazanıyor. Ethereum’da Merge ile birlikte ağda coin’ler “proof-of-stake” mekanizması ile oluşacak. Yani madencilere ve madencilik teçhizatlarına gerek duyan proof-of-work (PoW) sistemi, ETH için ortadan kalkacak. Ancak ETH madenciliği ile hayatını idame ettiren kişiler ve şirketler var. Bunların, ETC’ye geçmesi bekleniyor. Yakın zamanda madencilik şirketi AntPool, ETC madenciliğine yoğunlaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

AntPool, eski altcoin ETC ekosistemini destekliyor

Madencilik platformu devi Bitmain’e bağlı madencilik havuzu AntPool, Ethereum Classic ekosistemini desteklemek için 10 milyon dolar yatırım yaptı. Havuzun CEO’su Lv Lei, Salı günü Bitmain’in Dünya Dijital Madencilik Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, daha fazla yatırım yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

Ethereum ağı, bir proof-of-stake (PoS) modeline dönüştürmek için çalışırken, Ethereum Classic’in proof-of-work (PoW) olarak kalması planlanıyor. PoS, Ethereum’un blokları doğrulama, Blockchain’e ekleme ve yeni Ethereum (ETH) çıkarma şeklini büyük ölçüde değiştirecek. Bunu yaparken, Bitmain’in yaptığı gibi özel madencilik teçhizatlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Ancak Ethereum Classic, bu platformları kullanarak yerel ETC kripto para birimini çıkarmaya devam edecek.

İlk 10 milyon dolarlık yatırım, ağın genel performansını artırmak için Ethereum Classic ana ağının uygulamalarının geliştirilmesine ve araştırılmasına gitti. Bitmain, Temmuz ayının başlarında en son Ethereum madencilik teçhizat modelini (Antminer E9) satmaya başladı. Madencilik kulesi üreticisi ayrıca Miami’deki Dünya Dijital Madencilik Zirvesi’nde tüm Antminer modelleri için ETC olarak ödeme kabul edeceğini duyurdu.

Vitalik Buterin de ETC’yi destekliyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de ETC’ye dikkat çekmişti. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Merge’den sonra bir proof of work ağında çalışmaya devam etmek isteyen herkesin Ethereum Classic (ETC) kullanma seçeneğine sahip olduğuna dikkat çekti. Buterin, 21 Temmuz’da yaptığı bir konuşmada, Ethereum Classic’in “tamamen iyi bir zincir” olduğuna dikkat çekti. Buterin, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi, orijinal Ethereum olan Ethereum Classic gibi birçok Blockchain var. DAO’yu fork’layarak vizyona ihanet etmedi. ETC, çok misafirperver bir topluluktur. Kesinlikle proof of work hayranlarını memnuniyetle karşılayacaklardır… PoW seviyorsanız, Ethereum Classic’i kullanabilirsiniz. Tamamen iyi bir zincirdir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir