Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.044
% 4.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.044
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Buterin’in Milyonları Optimism Köprüsü’nde Sıkıştı

Vitalik Buterin Optimism

Optimism, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in sakladığı 1 milyon dolardan fazla paraya sahip gibi görünüyor. Sonuçlar, blok zinciri teknolojisinde uzmanlaşmış bir istihbarat birimi olan Arkham tarafından yapılan daha geniş bir araştırmadan elde edilmiştir. Soruşturma, birçok kripto para adresinin birden fazla ağdaki köprü sözleşmelerinde temsil edilen milyonlara sahip olduğunu gösterdi.

Bofur Capital’in 27 Bitcoin’lik İşlemi. Kaynak: Arkham

Yedi ay boyunca, Buterin’in vitalik.eth olarak tanımlanan Ethereum Name Service (ENS) adresinden 50 Ethereum (ETH) alan bir cüzdan adresinde 1,05 dolar bulunuyor. Bununla birlikte, Buterin’e bağlıysa, bu varlıklar 781 milyon dolarlık genel kripto para birimi servetinin okyanusunda sadece bir damla.

Arkham tarafından yapılan bir araştırma, birçok kripto para adresinin de köprü sözleşmelerinde kilitli büyük fonlara sahip olduğunu ortaya koydu. Bu adresler arasında Coinbase gibi tanınmış şirketler ve bir dizi DeFi balinası da yer alıyor. Örneğin, Bofur Capital’in cüzdanında, son 27 ayda Arbitrum Bridge 1,8 milyon dolar değerinde sarılmış Bitcoin’i (WBTC) hapsetmeyi başardı.

Dahası, Arrow merkezi olmayan hava taşımacılığı sisteminin isimsiz kurucusu Thomasg.eth’nin aynı köprüde bloke edilmiş 800.000 $ değerinde ETH’si var. Optimism Köprüsü de altı ay önce Coinbase’in bir girişimiydi ve 75.000 $ eşdeğeri USD Coin’i (USDC) Ethereum’a geçirmeyi amaçlıyordu. Transfer başarılı olsa bile, temel Ethereum katmanı fonları geri almaz. İsterseniz, ya geri alma süreci göz ardı edildi ya da transfer edilen varlıklar için taleplerde kasıtlı bir gecikme oldu.

Optimism gibi zincirler arası köprüler Ethereum’un yanı sıra diğer blok zinciri ağları için de çok önemli. Bitcoin sistemlerinde birlikte çalışabilirlikle gelen sorunları çözme girişimlerinde köprüler, herhangi bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan varlıkların birden fazla blok zinciri arasında aktarılmasını kolaylaştırmakta.

Buterin ve diğerleriyle ilgili vakalar, merkezi olmayan sistemlerde para işlemenin zorluğunu ve bazen de tehlikeli doğasını göstermekte. Varlıkların bu tür köprülerin içinde kasıtlı olarak bırakılması cüzdan sahipleri için bir ciddi bir olasılık. Ancak, teknik sorunların bu fonları geciktirebileceği korkusunu da göz ardı edemeyiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir