Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.142
% 6.22
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.142
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Yıl Dikkatle İzlenmesi Gereken 10 Altcoin Belli Oldu!

Analistler, bu yıl takip edilmesi gereken en iyi 10 altcoin projesini listeliyor. Metaverse ve NFT piyasası son günlerde önemli yatırım haberiyle gündeme geldi. Bu yazıda, piyasa genelinden en iyi projeleri listeleyelim.

2022’de takip edilecek en iyi 10 altcoin projesi

Ethereum (ETH)

Ethereum, genel olarak 2022 ve sonrasında satın alınacak en iyi altcoin’ler listesinde ilk sıralardadır. Ancak, yükselen gas ücretleri nedeniyle yıl boyunca bazı sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, piyasadaki en büyük DeFi, meme ve metaverse projelerine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle, Ethereum listenin devamındaki birkaç altcoin projesinin Ethereum tabanlı olduğunu göreceğiz.

Kripto para yatırımcıları artık daha hızlı ve ekonomik ağlar arıyor. Bu konuda, yaklaşan Ethereum 2.0 yükseltmesi lider altcoin projesinin kalıcı olmasına yardımcı olabilir. Sonuç olarak, Ethereum dünyanın önde gelen bazı DeFi’lerine erişmek için de çok önemlidir. Bu nedenle analistler, 2022 için Ethereum’un önemli olduğunu söylüyor.

Sandbox (SAND)

2022’de satın alınacak diğer altcoin Sandbox. Metaverse, önümüzdeki yıllarda Blockchain ve ana akım teknolojinin moda sözcüklerinden biridir. The Sandbox, piyasadaki en ilgi çekici projelerden biridir. Farkında olmayanlar için metaverse, temel olarak sürükleyici bir 3D ortamı ifade eder. Bunlar birkaç yıldır var olmakla birlikte, yeni gelecekte giderek daha önemli hale gelmeleri beklenmektedir.

Sandbox, esasen, kullanıcıların inşa edebileceği, etkileşimde bulunabileceği bir sanal gerçeklik dünyasıdır. Bir anlamda Minecraft gibi ana akım oyunlara benziyor. Ancak The Sandbox’taki olanaklar aşağı yukarı sınırsız. Kullanıcıların pazar yerleri oluşturması, kendi oyunlarını geliştirmesi ve oyun içi binalar ve mekanlar oluşturması mümkün ve hepsinden önemlisi, bunu yapmak için üst düzey kodlama bilgisine ihtiyaç duymayacaklar. Metaverse konsepti gerçekten başarılıysa, analistlere göre 2022’de SAND satın almak akıllıca bir hareket olabilir.

Filecoin (FIL)

Filecoin, analistlerin listesindeki 2022’de satın almaya değer başka bir altcoin. 2022’de çevrimiçi olarak yapılan iş miktarı göz önüne alındığında, depolama alanının benimsenmesi şaşırtıcı değil. Amazon Web Servis gibi platformlar şu anda piyasaya hakim. Ancak Filecoin daha verimli ve uygun maliyetli bir depolama sağlama yolu sağlamak istiyor. Doğal olarak, bu projeyi oldukça değerli hale getiriyor. Eğer Web 3.0, Blockchain’e daha fazla ana akım güvene bir geçiş içeriyorsa, Filecoin kendisini cloud depolama için platform haline getirecek.

Filecoin, esasen kullanıcıların kullanılmayan depolama kaynaklarını kiralamasına izin veren merkezi olmayan bir depolama alanıdır. Alan sağlayanlar, platformun yerel belirteci FIL ile kazanmaktadır. Gerçekçi olarak, depolama alanı talebi yalnızca artacak ve tüketiciler doğal olarak en ucuz çözüme yönelecekler. Bu nedenle, analiste göre Filecoin 2022’de satın alınacak en iyi altcoin projeleriden biri.

Aave

Aave, bu yıl satın alınacak en iyi altcoin projelerinden bir diğeri. DeFi, son yıllarda Blockchain dünyasındaki en büyük gelişmelerden biri oldu. Ayrıca sektör şu anda tahmini 78 milyar dolar değerinde ve gün geçtikçe büyüyor. Aave, protokolüne kilitlenmiş yaklaşık 10.4 milyar dolar ile alandaki en iyi platformlardan biridir. Polygon üzerinde çalışan Aave, birçok piaysa analistinin büyümeye hazır olduğuna inandığı bir borç verme platformudur.

DeFi endüstrisindeki rekabet oldukça hararetli. Aave ise kullanımı daha basit DeFi platformlarından biri olmaktan da yararlanmaktadır. Bu da projeyi bir kez daha ana akım benimsemenin ön saflarına yerleştiriyor.

Shiba Inu (SHIB)

Kuşkusuz, meme coin’ler her yatırımcının beğenisine göre değildir. Ancak Shiba Inu kendisini yasal bir DeFi sistemi olarak kuruyor. Köpek temalı marka oluşturma geleneğini takip ederek ve çevrimiçi bir topluluk oluşturmaya odaklanıyor. Bu sayede, Dogecoin’e rakip olarak piyasaya çıkmış olsa da, Shiba Inu teklifini sürekli olarak genişletmeyi başardı. Şimdi öncekinden çok daha eksiksiz bir ekosistem sunmaktadır.

Shiba Inu şimdi, ek ödüllerin kilidini açabilen token’ler LEASH ve BONE dahil olmak üzere oldukça saygın bir stake programı sunuyor. Ardından, platformun merkezi olmayan değişimi olan Shiba Swap’ın yanı sıra geliştiriciler ve dijital sanatçılar arasında Blockchain’in kullanımını teşvik eden bir sanatçı kuluçka merkezi var. Halihazırda Dogecoin, tartışmasız en popüler meme para birimidir. Ancak Shiba Inu’nun daha eksiksiz paketi gelgiti değiştiriyor gibi görünüyor.

Binance Coin

Binance Coin, Binance borsasının tarafından desteklenmektedir. Böylece BNB, zaten oldukça sağlam bir kullanım durumuna sahip. Ayrıca, ana borsası, tokeninin her zaman en iyi koşuculardan biri olmasını sağlamak için yeterli ivme kazandı.

Ancak Binance Smart Chain’in piyasaya sürülmesinden bu yana oyun değişti. Piyasadaki en gelişmiş Blockchain’lerden biri olan BSC, ana rakibi Ethereum’dan daha hızlı işlem oranları ve daha düşük ücretler sunar. Doğal olarak, kripto para dünyasında zaten yerleşik bir isim olan daha hızlı bir platform, geliştiricilerin ilgisini çekti. Bu arada, birçok önde gelen DeFi projesi BSC üzerine inşa edilmektedir. Altcoin projeleri söz konusu olduğunda, Binance Coin diğer önde gelen tokenler arasında en sağlam kullanım durumlarından birine ve en az dezavantaja sahiptir.

Solana

2022’de izlenmeye değer bir diğer altcoin ise Solana (SOL). Proje 2017’de piyasa girdi. Ancak birkaç yıl geliştirme aşamasında kaldı. Bu arada, 2020’de tekrar düzgün bir şekilde piyasaya adım attı. Önemli ölçüde daha hızlı işlem hızları ve daha düşük ücretleri sayesinde hemen bir “Ethereum Katili” olarak lanse edildi. Başlangıçta, etkileyici performans istatistiklerine rağmen proje çok fazla ilgi görmedi. Bununla birlikte, geçen yıl boyunca Solana, kendisini üst düzey bir kripto para birimi haline getiren meteorik fiyat artışları gördü.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Solana’yı öne çıkaran şeylerden biri, PoH konsensüs mekanizmasıdır. Bu sistem, geleneksel PoS konsensüs sistemlerinde olduğu gibi, her bir doğrulayıcının tüm blok boyunca çalışması yerine, işlemlerde zaman damgaları kullanarak doğrulayıcıların çalışması gereken bilgi miktarını azaltır. Proof-of-History, Solana’nın çok daha yüksek hızlarda gönderi yapmasına ve potansiyel olarak saniyede 65.000’e kadar işlem gerçekleştirmesine olanak tanır.

Decentraland (MANA)

Decentraland, piyasanın en büyük metaverse projelerden biridir. Ancak Decentraland, SimCity tipi bir oyundan daha fazlasıdır. Kullanıcılar sanal ortamda oyunlar, işletmeler ve uygulamalar gibi programlar geliştirmektedir. Dijital sanatçılar ayrıca çalışmalarını Decentraland’da yayınlayabilir. Hatta belki de bu amaç için özel olarak inşa ettikleri bir müzede sergileyebilirler.

Geçen yıl tek bir arsa 2,4 milyon dolara eşdeğer bir miktara işlem gördü. Ayrıca, hem Facebook hem de Microsoft, kendilerini geliştirmek için önemli metaverse kaynakları ayırıyorlar. Ancak Decentraland zaten çalışıyor ve çalışıyor ve neredeyse sınırsız bir potansiyele sahip.

XRP

Ripple, diğer altcoin’lerin en iyi kullanım durumlarından birine sahip. Öte yandan Ripple, şu anda alakalı olan bir ihtiyacı karşılıyor. “Bankacıların kripto parası” olarak bilinen Ripple, sınır ötesi havale için mevcut standart olan SWIFT ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

SWIFT’in maliyetli ve zaman alıcı olduğu bilinmektedir. Uluslararası para transferlerinin diğer yöntemleri de bankaların ve finans kuruluşlarının birçok farklı değerde holdinge sahip olmasını gerektirir. Ripple, yerel kripto para birimi XRP’yi bir değişim aracı olarak kullanmaktadır. Böylece, maliyetin çok altında çok daha hızlı tamamlama oranları sunmaktadır. Ripple’ın SEC ile olan yasal mücadelesinin çok yakın bir gelecekte sona erebileceği ve bunun XRP’nin değeri üzerinde olumlu bir etkisi olabileceği göz önüne alındığında, analistler bu listeye XRP’ye de yer veriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir