Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.288
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.288
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bu ülkede Kripto Para Vergileri Kalkıyor!

kripto para

Arjantin, kongre’ye sunulan çok yönlü yasa taslağından, kripto para birimlerine yönelik vergi düzenlemelerini kaldırma kararı aldı.

Daha önceden, bu yasa tasarısı vergi mükelleflerine, kripto para birimleri de dahil olmak üzere, daha önce beyan edilmemiş varlıklarını açıklama şansı vererek ilgili vergi ve ücret yükümlülüklerini hafifletmişti.

“Arjantinlilerin Özgürlüğü için Temeller ve Başlangıç Noktaları Kanunu” olarak adlandırılan bu yasa taslağı, geniş çapta reformları hayata geçirmeyi amaçlayan bir girişimdi. Bu reformlardan bir tanesi, Cumhurbaşkanı Milei’ye, Kongre süreçlerini atlayarak doğrudan çeşitli alanlarda düzenlemeler yapma yetkisi vermişti.

kripto para

İçişleri Bakanı Guillermo Francos, vergi düzenlemelerinin çıkarılmasının, bu konuda Kongre’de bir mutabakat sağlanamaması sebebiyle gerçekleştiğini ifade etti. Francos, ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi ve bu yöndeki düzenlemeleri hızla uygulamayı amaçladıklarını, vergi maddesinin ise daha az öncelikli olduğunu ve işlemleri yavaşlattığını belirtti.

Kaldırılan vergi düzenlemesi, Arjantin vatandaşlarının kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha önce beyan edilmemiş varlıklarını bildirmelerine imkan tanıyordu. Bu varlıkların ilk 100.000 dolarlık kısmı için %0 vergi oranı uygulanacakken, kalan kısmına %15’e varan oranlarda vergi uygulanacaktı.

Arjantin’de kripto para birimlerine sahip olmak kendi başına bir vergi yükümlülüğü yaratmıyor. Ancak, ünlü Arjantinli ekonomist Marcos Zocaro’ya göre, kripto para birimlerinin satılması ve bu işlemlerden elde edilen gelirler vergilendiriliyor.

Arjantin’in vergi idaresi AFIP, kripto paraları finansal bir varlık olarak görüyor ve bu varlıklar var oldukları yere bağlı olarak farklı vergi oranlarına tabi tutuluyor. Vergilendirilecek miktar, her yıl 31 Aralık’ta belirlenen piyasa değerine göre hesaplanıyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir