Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Tarihe Dikkat: Bitcoin, SHIB ve Altcoinler Çakılabilir!

Kripto para piyasası, ABD Anma Günü’nde (Memorial Day) likidite piyasadan ayrıldıktan sonra volatilitede büyük bir artışla karşı karşıya kalabilir. Araştırma firması Fundstrat, Bitcoin ve altcoin piyasasını etkileyebilecek bu tahmin için ayrıntılı bir rapor yayınladı.

Kripto piyasası bu tarihte çakılabilir

Pazar stratejisi ve sektör araştırması sağlayan Fundstrat’a göre, kripto para piyasası daha fazla volatiliteye ve aşağı yönlü hareketlere hazırlanıyor, bu nedenle yatırımcılar portföylerini yeniden düşünmeli ve piyasanın olası düşüşüne karşı önlem almalı. Fundstrat’tan Sean Farrell, yatırımcılara portföylerinde sahip oldukları long pozisyonlar için satım opsiyonu satına geçmelerini ve spekülatif altcoin’lere yatırım yapmayı azaltmalarını tavsiye etti. Piyasaya bakışı, anormal derecede düşük likiditeye ve Anma Günü tatilinde likiditenin potansiyel artışına bağlı.

Farrell, piyasanın düşük likidite, artan kaldıraç ve sıkılaşan parasal koşullarla karşı karşıya kalması nedeniyle önümüzdeki tatillerde işlerin “garipleşmesini” bekliyor. İstatistiksel olarak, Anma Günü tatilini düşük likidite ve piyasada var olmayan hacim takip ediyor. Piyasa kaldıraçlı hale geldikçe, likidite eksikliği nedeniyle piyasanın volatilitesinde ani bir artışla karşı karşıya kaldığı bir durum görebiliriz.

Bitcoin ve altcoin’ler hacimlerinin büyük bir bölümünü iade etti

2020 ve 2021’de kripto para piyasası hacmi sırasıyla %43 ve %35 düştü, bu da bu yılki piyasa faaliyetinin de son derece düşük bir seviyede kalacağını gösteriyor. Anma Günü beklentisiyle, kripto para piyasası, Ethereum ve Bitcoin gibi kripto para birimleri üzerinde uzun vadeli yatırımcılardan gelen satış baskısı altında büyük ölçüde baskı altında kalmaya devam ediyor. Ne yazık ki, piyasa, UST stablecoin’in sabitlenmesinin kaldırılmasının ve genel olarak Terra felaketinin neden olduğu satıştan henüz kurtulamadı.

Terra ekosisteminde neler yaşandı?

TerraUSD’nin büyük para çekme işlemleri, kripto para birimleri hakkındaki genel endişeler ve fiyatlardaki istikrarlı düşüşle birlikte Terra’nın dolara karşı sabitliğinin kaybedildiği görüldü. Terra’nın geliştiricileri ayrıca rezervleri güvence altına almak için milyarlarca Bitcoin satın aldı. Buna rağmen LUNA ve UST için hiç bir önlem yeterli olmadı. Terra 2.0 ile bir Blockchain inşa ediliyor. Coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları bu bültende ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir