Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.924
% 6.84
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.924
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu Tahminlere Dikkat: Bitcoin 10 Bin Doları Mı Kıracak?

Bitcoin (BTC), bir gün daha 20.000 doları korumayı başardı. Ancak yüzde 20’lik başka bir düşüş için analistlerden çağrı gelmeye devam ediyor. İşte detaylar…

Bitcoin yatırımcıları short pozisyon açmalı mı?

Veriler, BTC/USD’nin şu anda yüzde 1.6’lık bir yükseliş ile 21.031 dolardan el değiştirdiğini gösteriyor. Bu durum, gün içinde yatay seyreden ABD hisse senedi piyasalarındaki hareketleri yansıtıyor. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sadece kısa bir volatilite sağladı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Powell Kongre ifadesinin makro politika hakkında yeni bir bilgi sağlamadı.

Bu nedenle, kripto yorumcuları önceki iddialara bağlı kaldılar. Görünümün belirsiz olduğunu söylediler. Ancak potansiyel yeni bir düşüş hissiyatının 16.000 doların görülmesiyle sonuçlanabileceğini düşünüyorlar. On chain analitik platformu CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bir Twitter gönderisinde, “Geniş bir aralıkta BTC konsolidasyonu yükseliyor. Maksimum düşüş yüzde 20 kadar büyük değil” dedi. Ki, BTC’de uzun süredir fiyat düşüşü için çağrıda bulunan popüler hesap Il Capo’nun analizini retweetledi.

Ayrı bir gönderide Ki, “çoğu Bitcoin döngüsel göstergesinin dibi söylediğini” iddia etti. Bu nedenle BTC’yi mevcut seviyelerde açığa satmanın (short pozisyon) yanlış olduğunu söyledi. Ki, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bu aralıkta konsolidasyonun ne kadar süreceğinden emin değilim. Burada büyük bir short pozisyon açmak, BTC’nin sıfıra gideceğini düşünmüyorsanız iyi bir fikir değil.

Bitcoin’in 10.000 doların altına düşmesi imkansız değil

Veriler sunan Material Indicators’a göre, mevcut durumda daha fazla riskten kaçınma nedeni vardı. Bir tweette, “Bu aşamada, kimse BTC’nin bu aralığı tutacağını veya bir daha 10 bin doların altına düşüp düşmeyeceğini kesin olarak söyleyemez. Ancak bu olasılık için bir plana sahip olmamak aptallık olur,” ifadelerini kullandı. “Asla” kelimesinin kripto alanında iyi gitmediğini belirtti. Yatırımcıların, buna göre plan yapması gerektiğini söyledi.

Makro haberler neleri gösteriyor?

Bu arada, Euro Bölgesi üzerindeki artan baskı, azalan arz görünümü üzerine artan doğal gaz fiyatları şeklinde geldi. ABD’de Powell, Fed’in parasal sıkılaştırma politikası hakkında yeni yorumlar yaptı. Merkez bankasının bilanço küçültmesi hakkında açıklama yaptı. Şimdi yaklaşık 9 trilyon dolarlık varlık alımından sadece 3 trilyon dolara kadar bir kesinti yapmayı planladığını söyledi.

Şubat 2020’den bu yana Fed’in bilançosu 4.8 trilyon dolar kazandı. Bu da bilançonun indirimlerden sonra bile pandemi öncesi seviyelerinden daha yüksek olacağı anlamına geliyor. Bu arada Avrupa Merkez Bankası’nın bilançosu, aşırı enflasyona rağmen bu hafta tüm zamanlar rekorlarını kırdı.

Bitfreedom: Bitcoin, 14.000 dolara düşebilir

Son olarak, bir kaynak daha BTC’de düşüş öngördüğünü söylüyor. Bitfreedom Research tarafından takip edilen Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden neredeyse yüzde 80 düşmüş durumda. Şirkete göre bu, Bitcoin’in geçen Kasım ayında dokunduğu yaklaşık 69.000 dolarlık bir önceki yüksek seviyesinden yüzde 80’lik bir düşüşün tekrarlanması durumunda; BTC’nin bu yıl 14.000 dolara kadar düşebileceğini gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir