Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.406
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.406
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bu Tahminlere Dikkat: Altın ve Bitcoin Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın, uzun bir hafta sonunun ardından güvenli liman talebinin öncülüğünde Pazartesi günü 2.000 dolar ile flört etti. Bitcoin önceki işlem seansında 40.000 doların altına, Ethereum ise 3.000 doların altına bir dalış yaptı.

Artan jeopolitik riskler, yatırımcıları altına yöneltiyor

Artan ABD doları ve ABD Hazine faizlerinden gelen aşağı yönlü baskıya rağmen, riskten kaçınma hissi daha fazla yatırımcıyı altına yöneltti. Ukraynalı yetkililerin Rusya’nın ülkenin doğusunda yeni bir taarruz başlattığını söylemesi üzerine, hafta başında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali bir kez daha gündeme geldi.

Jeopolitik belirsizliğe ek olarak, çeşitli bankaların resesyon beklentileri artıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının dünyanın ekonomik toparlanmasını tehdit edebileceği konusunda uyardı. IMF’nin Pazartesi günü Bahar Toplantıları’na başlarken bu hafta küresel büyüme görünümünü düşürmesi planlanıyor.

Duyulan resesyonun çan sesleri mi?

Dünya Bankası, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini gerekçe göstererek, küresel ekonomik tahminini 2022 için %4,1’den %3,2’ye düşürdü. Dünya Bankası başkanı David Malpass Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Ülkeler ciddi mali stres altında, düşük gelirli ülkelerin %60’ı zaten borç sıkıntısı içinde veya bunun için yüksek risk altında” dedi.

Goldman Sachs gibi bankalar, ABD’de resesyon riskinin artmasıyla piyasaların temkinli olmaya devam edeceğini tahmin ediyor. “Resesyonun ne zaman ve nasıl vuracağına dair kimsenin bir cevabı yok” diyen Exinity baş pazar stratejisti Hussein Sayed, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ama birinin olma olasılığı artıyor. Dünyanın en büyük ekonomisinde enflasyon kırk yılın en yüksek seviyesinde koşuyor. Fed politikayı sıkılaştırmaya çalışıyor ve muhtemelen 50 baz puanlık artışlarla faizleri yükseltmeye başlayacak. Çin’in sıfır Covid politikası daha fazla tedarik zinciri şoku yaratıyor ve tabii ki orada Ukrayna’da yakında sona erme belirtisi göstermeyen bir savaş var.

“ETF yatırımcılarının güçlü alım ilgisi, altın için canlılık sağladı”

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın Pazartesi günü erken saatlerde 2.000 dolar seviyesini kırmayı başardı, ancak seansın ilerleyen saatlerinde fiyatlar geri çekildi. Analistlere göre altın, güvenli liman mülklerinde güçlü bir teklif gördü. Commerzbank analisti Daniel Briesemann, şunları söylüyor:

Rusya, ülkenin doğusunda büyük bir saldırı başlatmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu da güvenli bir liman olarak altına ciddi talep yaratıyor. Son günlerde altına canlılık kazandıran faktörlerden biri, ETF yatırımcılarının güçlü alım ilgisi oldu.

Nicky Shiels’e göre altın için düşüşler alım fırsatı

MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, değerli metalin istikrarlı bir şekilde tırmandığını söylüyor. Shiels, geri çekilmelerde satın almayı tavsiye ederek, şu seviyelere dikkat çekiyor:

1.900-1.950 dolar aralığı yerini 1.920-1.960 dolara bıraktı. Bu da şimdi 1.950-1.980 dolara kadar yükseldi. Altın daha geniş bir genel destek toplamadı, ancak bu kalabalığın cesareti yetersiz görünüyor. Kenarda kalan ayılar 1.900 doların altında ama boğalar 2.000 doların üzerinde.

Kripto’da en kötüsü görüldü mü? Yoksa..

Öte yandan, kripto alanı ABD hisse senetleriyle birlikte düştü. Bitcoin, son yedi gün içinde sırasıyla %5’ten fazla düşüşle 40.000 doların altında ve Ethereum  %8’den fazla gerilemeyle 3.000 doların altında işlem gördü. Genel olarak, kripto alanındaki toparlanma, fiyatların Ocak ayından bu yana görülmeyen en yüksek seviyelere yükselmesinin ardından Mart sonunda durdu.

Kriptonun ruh halini ölçmek için kullanılan bir gösterge olan kriptonun korku ve açgözlülük endeksi bile geçen hafta ‘aşırı korkuya’ döndü ve 37’den 22’ye düştü. Endeks, bir ile 100 arasındaki verileri ölçüyor ve veri ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla açgözlülük ve alıcı olduğu anlamına geliyor. Düşük veriler korkuya ve piyasada daha fazla satışa işaret ediyor.

Bazı analistler, daha fazla satış olması durumunda Bitcoin’e göz kulak olmak için 30.000 doları kilit bir seviye olarak işaret ediyor. BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Haziran ayına kadar 30.000 dolara düşüşün mümkün olduğunu söylüyor. Hayes bir blog yazısında, şunları belirtiyor:

En kötüsünün bittiğine inanan birçok kripto piyasası uzmanı var. Uygunsuz gerçeği görmezden geldiklerine inanıyorum. Bitcoin ve Ethereum, teknoloji hisselerini yansıtmaya devam ediyor ve yaklaşan agresif sıkılaştırma döngüsü, ancak Federal Rezerv nedeniyle piyasadaki risk duyarlılığını yakından takip ediyor.

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğuna mı çıkıyor?

22V ResearchTechnical analisti John Roque, teknik analizin ayrıca Bitcoin’in 35.000 doları test edebileceğini öne sürüyor. Roque bir notta, “30.000 dolar seviyesine ulaşacağına inanmaya devam ediyoruz” diyor

Glassnode’daki stratejistler ayrıca Bitcoin’in riskli varlıklarla ilişkisinin azalmadığını kaydediyor. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Analizimiz, piyasa risklerine karşı bu yenilenen duyarlılığın ve daha güçlü düşüş olasılığının BTC’ye olan güven eksikliğinden değil, yüklü bir makroekonomik ortamdan kaynaklandığını önermeye devam ediyor. On-chain aktivite oldukça sessiz kalıyor, bu da kullanıcı tabanında çok az büyüme ve minimum yeni talep akışının olduğunu ve piyasanın büyük ölçüde HODLer’ın hakimiyetinde bulunduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir