Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.523
% 5.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.523
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu NFT Coin’e Dikkat Edin: Honeypot Scam Var!

Metaverse, DAO ve NFT coin alanında faaliyet gösteren gizemli bir DeFi protokolünün nihayetinde honeypot dolandırıcılığı olduğu ortaya çıktı. İşte yatırımcıların ne kadar kaybettiğine dair kaba bir tahmin…

Bu DeFi ve NFT coin protokolüne dikkat

Bugün, bir siber güvenlik firması olan PeckShield tarafından geliştirilen otomatik bir tespit sistemi, ZTZ token’in BSC tabanlı sözleşmesinin büyük olasılıkla bir honeypot olduğunu keşfetti. Honeypot, öncelikle yatırımcılardan para ve kişisel bilgi toplamakla ilgilenen bir tür bilgisayar dolandırıcılığıdır. Kripto para dünyasında, genellikle yatırımcıların para çekmesine izin vermeyen, enjekte yalnızca yatırım yapmalarını sağlayan bir sözleşme veya protokole atıfta bulunmak için kullanılır.

Dex.guru izleme sistemine göre, NFT coin şimdi son 24 saatte %99,97’lik bir düşüşü temsil eden 0,00000027 dolar civarında işlem görüyor. Honeypot haberlerine rağmen, hala 5.000’den fazla kripto para kullanıcısının elinde ZTZ var.

ZTZ DAO, web sitesine göre, BSC tabanlı bir token olmasına rağmen, kendisini “gelecekte Metaverse’in altında yatan iş altyapısı olmayı hedefleyen, DAG teknolojisine dayalı yüksek hızlı ticari merkezi olmayan bir kamu chain’i” olarak tanımlıyor. Projenin bir Twitter hesabı veya bir Telegram grubu yok.

Dolandırıcılığın ortasında yol haritası paylaşıldı

Kripto para izleme kaynaklarından elde edilen verilere göre, tam bir hafta önce, ZTZ/BNB fiyatı yaklaşık bir saatte %700’den fazla yükseldi. Honeypot projesinin web sitesinin ve sosyal medya hesaplarının her ikisinin de aktif olması dikkat çekici. Projenin arkasındaki geliştirici ekip, dolandırılan yatırımcılardan gelen düşmanca yorumların ortasında ZTZ2.0 için “haritalama ve ekran görüntülerini” açıklamayı planlıyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, honeypot dolandırıcılıkları genellikle Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’nin sayısız yan ürünüyle bağlantılıdır. Ayrıca, Ethereum akıllı sözleşmelerinde honeypot kurmak için bir saldırganın herhangi bir özel beceriye ihtiyacı yoktur. Gerçekte bir saldırgan, normal bir Ethereum kullanıcısı ile aynı becerilere sahiptir. Sadece akıllı sözleşmeyi kurmak ve onu tuzağa düşürmek için paraya ihtiyaçları vardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir