Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.583
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.583
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu Esrarengiz Bitcoin Grafiği Yakında Olacakları Gösteriyor!

Binlerce yıldır, İnkalardan Mısırlılara kadar dünyanın dört bir yanındaki kültürler, benzersiz özellikleri ve göreceli kıtlığı nedeniyle altını bir değer deposu olarak gördüler. Ancak bu günlerde, sarı metal bloktaki yeni bir çocuk olan Bitcoin ile bazı konularda rekabetle karşı karşıya.

Son zamanlarda, Bitcoin hiç altın gibi davranmıyor

Destekçileri tarafından genellikle “dijital altın” olarak tanımlanan kripto para birimi, altını tarihin en önemli sermaye koruyucularından biri yapan özelliklerden bazılarına sahip. Madenciliği zor, kıt ve belki de en önemlisi, değerli olduğuna inanan sadık bir takipçi kitlesine sahip.

Ancak son zamanlarda, Bitcoin hiç altın gibi davranmıyor. Aslında, daha çok bir teknoloji stoğu gibi davranıyor. Dijital varlığın fiyatı bugüne kadar %38’den fazla düşerken, altın fiyatları aynı dönemde %3 arttı. Ayrıca, yılın başından bu yana %25 değer kaybeden teknoloji ağırlıklı Nasdaq ile bir korelasyon göstermeye devam ediyor.

“Bitcoin, önemli bir yukarı yönlü potansiyele sahip”

Yine de, Bitcoin’deki son düşüş, bunu yapmak için bir marj kredisi alsa bile, destekçilerini kripto para birimini satın almaktan alıkoymadı. Ve şimdi Bitcoin, JPMorgan Chase de dahil olmak üzere Wall Street’teki bazı büyük isimlerden çok ihtiyaç duyulan desteği alıyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki yatırım bankasının stratejistleri, Çarşamba günü hazırladıkları bir notta, Bitcoin’in bu yılki düşüşten sonra “önemli bir yukarı yönlü potansiyele” sahip olduğuna inandıklarını söylüyor.

“Virüs krizinden sonra alternatif rolünü hem Bitcoin hem de altın oynadı”

Panigirtzoglou ve ekibi, Bitcoin’in altına benzer bir ‘alternatif’ para birimi haline gelerek birçok destekçisinin hayallerini gerçekleştirebileceğini savunuyor. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Lehman krizinden sonra, ‘alternatif’ bir para biriminin rolünü altın oynadı. Virüs krizinden sonra bu rolü hem Bitcoin hem de altın oynadı.

Bitcoin boğaları için iyi haber var mı?

JPMorgan, Bitcoin’in fiyatların %70’ten fazla düştüğü 2018’in ‘uzun kışında’ hayatta kalması nedeniyle, kurumsal yatırımcıların artık dijital para birimi için bir piyasa olacağına dair ‘artan güvene’ sahip olduğunu savunuyor.

Yatırım bankasının stratejistleri, Bitcoin ve altının toplam piyasa değerinin, aynı amaca hizmet ettikleri için sonunda eşitlenebileceğini ekliyor. Bununla birlikte stratejisteler göre, kurumsal yatırımcıların risk yönetimi söz konusu olduğunda volatilite çok kritik olduğundan, kurumlar tarafından tutulan Bitcoin’in piyasa değeri, volatilite azalıncaya kadar muhtemelen altın seviyesine ulaşmayacak. Bitcoin boğaları için iyi haber mi? Stratejistler, bunun zaten olduğunu belirtiyor ve aşağıdaki grafiği gösteriyor.

3 aylık ve 6 aylık oranlar / Altın volatilitesine karşı Bitcoin volatilitesi oranı

BTC karşıtı Nouriel Roubini, kendi dijital parasını yaratıyor!

Tabii ki, Bitcoin’in her zaman kötüleyenleri vardır. Karamsar görüşleri nedeniyle Dr. Doom olarak bilinen bir NYU profesörü olan ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin’i ‘tüm balonların anası’ ve ‘insanlık tarihinin en abartılmış ve en az kullanışlı teknolojisi’ olarak nitelendiriyor. Hiçbir şey tarafından desteklenmediği için saf piyasa spekülasyonunu temsil ettiğini savunuyor.

Şimdi, yine de, garip bir şekilde, Roubini kendi dijital para birimi, ‘Birleşik Egemen Yönetişim Altın için Optimize Edilmiş Dolar’ veya tokenize dolar değişimi olarak adlandırdığı USG üzerinde çalışıyor. Profesör, iki yıl önce kurucu ortağı olduğu Dubai merkezli Atlas Capital Team LP ile daha sağlam bir ‘küresel değer deposu’ olarak gördüğü şeyi yaratmak için çabalıyor.

“Hazinelerin yerine geçecek bir şeye ihtiyaç var”

Bitcoin’cilere benzer şekilde, ABD hükümetinin ‘çok fazla para bastığını’ ve bunun nihayetinde para birimi devalüasyonuna yol açacağını savunuyor. Sonuç olarak, “Hazinelerin yerine geçecek bir şeye” ihtiyaç olduğunu söylüyor. Ancak Nouriel Roubini’nin tokeni gayrimenkul varlıkları, altın ve ABD devlet tahvilleri tarafından desteklenecek.

Nouriel Roubini’ninki gibi bir tokenin gelişmeye ve Bitcoin’i dışlamaya başlayıp başlamayacağı tartışmaya açık. Ancak açıkça kurumlar ve ekonomistler genel olarak dijital varlıkların potansiyeli hakkındaki görüşlerini değiştiriyor ve bu da benimsemeyi hızlandırabilir.

“Bu gelişme, BTC dahil tüm endüstrinin çöküşüne yol açabilir”

Ancak bazı uzmanlar, kripto para birimlerinin düşüşe devam etmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Infrastructure Capital Management’ın baş yatırım sorumlusu Jay Hatfield, kripto destekçilerinin er ya da geç Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere çeşitli düzenlemelerle karşı karşıya kalabileceğini ve bunun tüm endüstrinin çöküşüne yol açabileceğini söylüyor. Hatfield, şu açıklamayı yapıyor:

Anayasanın Birinci Maddesi, rakip para birimlerinin oluşturulmasını açıkça yasakladığından, kripto tokenleri kayıt dışı menkul kıymetler olarak düzenlenebilir ve bu da kripto destekçileri için önemli bir sorumluluk doğurur. Aslında, AB menkul kıymetler düzenleyicisi bu sabah yatırımcı koruma düzenlemelerinin hızla sonuçlandırılması çağrısında bulundu.

Lider kripto için fiyat tahminini de paylaşan Jay Hatfield, Bitcoin’in bu yıl 20.000 doların altına düşmesini bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir