Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.131
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.131
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

“Bu Çöküş Sert Olacak” Ekonomistten Altın Tahmini!

Altın ve genel olarak piyasalara yönelik yaptığı yorumlarla gündeme gelen Ekonomist Selçuk Geçer, yeni açıklamalarda bulundu. Ekonomist, değerli metal ve dolara yatırım yapanları uyardı ve beklentilerini aktardı. Geçer’e göre mevcut durumda altının fiyatının 2.000 doları görmeli ve hatta bu seviyeyi aşmalı. İşte detaylar…

Ekonomist: Ons altın fiyatında gerileme yaşanmayacak

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere altın fiyatları, haftayı yükselişle sonlandırdı. Elinde altın olanlar ne zaman satılması gerektiğini düşünürken, bazıları da alım için hangi seviyelerin uygun olduğunu merak ediyor. Bu sırada Ekonomist Selçuk Geçer, değerli metal ve dolar yatırımcılarını uyardı. Geçer, çeşitli merkez bankalarının faiz kararlarını değerlendirirken mevcut durumu “keriz silkeleme operasyonu” olarak nitelendirdi. Uzman, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin sona erip ermediğini sorguladı. Ayrıca dünyada ekonomik açıdan bir rahatlama yaşanmadığını da söyledi.

Geçtiğimiz hafta düşen değerli metalin aşağı yönlü bu hareketine işaret ederek “Peki altın fiyatları neden düşüyor? Çok net bir şekilde keriz silkeleme operasyonu başlamıştır. Ons altının düşmesini gerektirecek bir durum yok,” ifadelerini kullandı. Yani ekonomist, mevcut küresel durumda altının yükseliş yaşaması gerektiğini savunuyor.

Altının fiyatı 2.000 doları görebilecek mi?

Selçuk Geçer’e göre şu anda altının fiyatında yükselişlerin olması gereken bir dönem. Ancak şu anda fiyatların olması gerektiğinden düşük seviyelerden işlem gördüğüne işaret ederek “Birileri çok büyük bir soygun yapıyorlar. Altın piyasasında panik yaratıp fiyatları belirli bir seviyeye çektiler. Hedefleri yere ulaşınca da oradan altın toplayacaklar ve sonrasında da altın fiyatları fırlayacak,” ifadelerini kullandı. Ons altının ise 2.000 doların üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Değerli metal piyasasında yükseliş trendinin sona ermediğini, sadece “operasyon çekildiğini” aktardı. Bunların yalnızca ekonomistin tahmini olduğunu ve her yatırımcının kendi araştırması doğrultusunda yatırım yapması gerektiğini belirtmekte fayda var. Şu anda, altının ons fiyatı haftayı 1.973 dolardan kapatırken altının gram fiyatı 930 lirayı zorluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir