Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.751
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.751
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bu Altcoin’lerden Uzak Durun: Paranızı Çalma Tuzağı!

Hamster’ın (HAM) saldırıya uğradığı ve %50’den fazla değer kaybettiği saatlerde, bir uyarıda ShibaTron (SHIBT) için yapıldı. SHIBT, son 24 saatlik zaman diliminde %800’den fazla değerlendi, ancak Blockchain güvenlik firmaları altcoin projesinin kodlarına kazınan bazı düzenbazlıkları ortaya çıkarıyor. coinmuhendisi.com olarak gelişmelerin ayrıntılarını aktarıyoruz…

Shiba temalı bir altcoin scam çıktı: PeckShield uyarıyor

PeckShield, nakitlerini başka bir Blockchain’e taşımak isteyen Shiba Inu yatırımcıları için bir bal küpü (honeypot) gibi görünen Shiba temalı bir token hakkında Tron ağında bir uyarı yayınladı. Blockchain güvenlik firmasına göre sözleşme, yalnızca white list’teki kullanıcıların token’i satmasına izin veren bir kod parçasına sahip. Kripto para birimini satın almış ancak white list’e eklenmemiş cüzdan adresleri bu token ile işlem yapamıyor…

PeckShield ayrıca, kullanıcıların kendi paralarıyla satış, transfer veya işlem yapma kapasitesini sınırlayan token’ler veya para birimlerinin kullanılmasına karşı tavsiyede bulundu. Geliştiriciler sıklıkla token satışları başlatır, token çıkarır ve ardından bazı cüzdanları borsalarda kripto para işlemlerinden hariç tutar. Güvenlik açıklarını ele almak ve önemli bir istismarı önlemek için tek seçenek, tüm token’i fork yoluyla yeni ağa geçirmek; bu, mütevazı bir sermaye ve yatırımcı sayısı ve topluluğun tamamen merkezsiz olması durumunda elde edilmesi neredeyse zor olan bir işlemdir.

ShibaTron, milyon dolarlık yatırımları üzerinde tutuyor

ShibaTron’un Bscscan verilerine göre 60 milyon dolarlık bir değerlemesi ve 5.500 yatırımcısı var ve bu, kodda gizlenmiş ciddi bir güvenlik açığı olan bir token için büyük bir proje olarak kabul edilebilir. PeckShield bu konuda, ShibaTron’un akıllı sözleşme oyununu ifşa etti ve yatırımcılarını uyardı:

PeckShield ShibaTronToken’in (SHIBT) scam olduğunu tespit etti. Yalnızca white list katılımcıları satış yapabilir. Aktarma veya satma konusunda çok fazla kısıtlaması olan token’lerden uzak durun!

Sosyal medyada yayınlanan tüm uyarılara rağmen, işlemler sayfasında görüldüğü gibi, birçok kişi hala sözleşmeyle etkileşime giriyor ve token için altcoin’lerini değiştiriyor. Bazı kullanıcılar, kuralın yanlışlıkla koda dahil edildiğini ve geliştiricilerin müşterilerini dolandırmaya çalışmadığını iddia ederek iyimserliğini dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir