Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.177
% 3.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.177
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bu Altcoin’e Dikkat: Tek Hesap, Türk Şirketlerin Alan Adını Topladı!

Ethereum Name Service (ENS), Blockchain kullanıcılarına çeşitli alan adı hizmetleri veriyor. Örneğin bir web sitesi açtığınızda “.com” gibi çeşitli alan adları satın alıyorsunuz. ENS ise kripto kullanıcılarının adreslerini karışık harf ve rakamlardan oluşan uzun isimleri “.eth” alan adına dönüştürmenizi sağlıyor. Lider altcoin projesi Ethereum’un çıkarttığı bu hizmet, zamanla popüler hale gelmeye başladı. Bunu, ENS’nin işlem hacimlerinde gözle görülen artıştan anlıyoruz. Bugün ise, tuhaf bir veri ortaya çıktı. Buna göre ENS’de önde gelen Türk şirketlerinin alan adları, tek bir hesapta saklanıyor. Bahsi geçen hesap “trendyol.eth” gibi alan adlarını barındırıyor. İşte detaylar…

Ethereum Name Service işlemleri artıyor

Ethereum Name Service ile “.eth” ile yapılan alan adı işlemlerinin sayısı artıyor. Web2 ile başlayan “.com” furyası Web3 ile “.eth”ye dönüşmüş gibi duruyor. Bu kapsamdaki son haberlerden biri Amazon’dan geldi. Buna göre “amazon.eth” alan adını elinde bulunduran kullanıcıya, 1 milyon dolar teklif geldi. Bahsi geçen alan adının sahibi, 5 ay önce 33 Ethereum’a satın almıştı. Şimdi, yeni gelen teklife göre 633 ETH’ye satın alınmak isteniyor. Bununla birlikte, bahsi geçen alan adını elinde bulunduran kullanıcı, şimdilik teklifi onaylamadı. Bu haberlerin yayılmasıyla birlikte diğer ENS kullanıcılarının dikkati, şirket alan adlarına yöneldi. Birçok kullanıcı önde gelen şirketlerin alan adlarını şimdiden satın almaya başladı.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin alan adları bu altcoin projesinde

Yukarıda bahsedilen furyaya son örnek Türkiye’den geldi. Türkiye’deki bir Ethereum kullanıcısı, “trendyol.eth ve biletix.eth” gibi alan adlarını satın aldı. OpenSea verilerine göre, mevcut olarak 40’ın üzerinde şirketin alan adını bünyesinde tutuyor. Buna göre alan adları Orco isimli kullanıcının “0x84A8916c64fDCbc71CC2Adc1b2fA85E9A7AA9ec3” adresinde yer alıyor. Orco’nun sahip olduğu diğer önemli alan adları arasında “sahibinden.eth, kizilay.eth” öne çıkıyor. Aslında Orco’nun altcoin projesi üzerindeki alan adlarını satın alması yeni bir şey değil. Kullanıcı, bahsi geçen alan adlarının çoğunu 2 yıl önce adresine ekledi.

Bununla birlikte Orco, elinde tuttuğu ENS alan adlarının çoğunu henüz satışa çıkarmadı. Ancak “trabzonspor.eth”yi satışa çıkardığını pazarda görebiliyoruz. Buna göre kullanıcı, Türkiye’nin önde gelen spor kulübünün Ethereum alan adını pahalı bir fiyata satıyor. Orco, “trabzonspor.eth” için 10 ETH talep ediyor. Güncel Ethereum fiyatına göre bu, 15.000 dolara tekabül ediyor. Ücretin liradaki karşılığı ise 263.653 TL. Ortalama bir alan adı satın alma işlemi, Ethereum’da yaklaşık 60 dolara denk geliyor. Yani 60 dolar karşılığında bir alan adını 10 yıllığına kiralayabiliyorsunuz. Bununla birlikte fiyatlar, altcoin projesinin fiyatıyla orantılı. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Ethereum’un 4.000 dolara yaklaştığı dönemde bir alan adı satın almak 1.000 dolara tekabül ediyordu. Orco’nun 2 yıl önce satın aldığı düşünüldüğünde, kullanıcı önemli bir kâr payı koyuyor gibi duruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir