Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.541
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.541
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bu Altcoin’e Büyük Şok: Polis İncelemesine Alındı!

Filecoin (FIL) fiyatı, arkasındaki en büyük firma Çin’de polis soruşturması altına girdiğinden, son 24 saat içinde yaklaşık %4 düştü. İşte merkezsiz depolama odaklı altcoin projesi hakkında ortaya atılan iddialar…

Dolandırıcılık haberleri ortasında altcoin fiyatı %4 düştü

Shikongyun-Filecoin’in en büyük firmasının patronu Lai Chuhang, Guangxi polisi tarafından dolandırıcılık ve bir ponzi şeması düzenleme şüphesiyle tutuklandı. Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Kasım ayında, birkaç Çinli Filecoin şirketi polis tarafından ponzi ve FIL madencilik dolandırıcılığı yürüttüğü için soruşturma altına almıştı. Polis, dolandırıcılığa karışan yaklaşık 30 kişiyi tutukladı ve 50 milyon dolardan fazla paraya el koydu.

Çin, Filecoin şirketleri üzerindeki baskıyı sürdürüyor

Filecoin madencilik havuzlarını işleten Çinli şirketler, şüpheli ponzi şemaları nedeniyle polis soruşturması altında bulunuyor. İlk Filecoin lansmanı sırasında, birkaç aracı projeye katılımı artırmak için ponzi şemaları yürüttü. 2019’da Çin medyası, bir ponzi şemasının yaklaşık 300 milyon dolar topladığını bildirdi. Shikongyun, en büyük Filecoin madencilik havuzu ‘Space-Time Cloud’u işleten en büyük şirketlerden biridir. Teknik hesap ve yetki polise devredilmiş olup, incelemenin tamamlanmasının ardından hizmetlere devam edebilecek.

Bazı yöneticiler, araştırmak ve kanıt toplamak için polisle hâlâ işbirliği yapıyor. Bu arada, çok sayıda çalışan konuyla ilgili polisle işbirliği yaptıktan sonra işlerine geri döndü. Filecoin (FIL) fiyatı, dolandırıcılık ve dolandırıcılık raporlarının ortaya çıkmasından sonra Eylül ayından bu yana sürekli olarak düştü. Fiyat bu dokuz ayda yaklaşık %90 değer kaybederek 113 dolardan 8 dolara ulaştı. Aslında, Mayıs ayı başlarında kripto piyasası çöküşü de FIL fiyatının önemli ölçüde düşmesine neden oldu. Yazım sırasında, 8.18 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte işlem hacmi %32 düştü.

Lockheed Martin, Filecoin vakfı ile anlaşmaya vardı

FIL fiyatı düşmeye devam ederken, havacılık şirketi Lockheed Martin ve Filecoin Foundation, veri indirmelerini hızlandırmak ve ağ katılımcılarının bilgi tutmasına veya paylaşmasına izin vermek için InterPlanetary File System (IPFS) node çalıştırma planlarını duyurdu. FIL fiyatı, haberin ardından yaklaşık %2 düşüşle dalgalanmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir