Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.589
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.589
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Altcoin Pik Yaptı! Vitalik Buterin Destekleyecek Mi?

Ethereum merge için aylar kala, madenciler diğer PoW projelerine göç etmek için tercih yapıyor. Bunun bir sonucu olarak, bu altcoin projesi %90’ın üzerinde fırladı. Peki merge madencileri destekleyecek mi?

Merge öncesi bu altcoin fiyatı fırladı

Ethereum Classic (ETC) fiyatı, merge tarihi duyurusundan sonra %90’ın üzerine yükseldi. Böylece, fiyat neredeyse iki katına çıkarak 14 dolardan 28 dolara ulaştı. Ralli, en büyük madencilik havuzu AntPool’dan gelen yeni desteğin ve Ethereum madencilerinin Ethereum Classic’e geçişine ilişkin artan duyguların ardından geliyor.

Yukarıdaki kazanımın yanında, ETC fiyatı şu anda son 24 saatlik kazancını %15 civarında tutuyor. Yazım sırasında yüksek dalgalarla 27.35 dolar civarında işlem görüyor.

Etehreum Pos’a geçtikten sonra Ethereum Classic’te (ETH) neler olacak?

27 Temmuz’da en büyük madencilerden AntPool, Ethereum Classic ekosistemini desteklemek için 10 milyon dolar taahhüt etti. Aynı zamanda, daha fazla yatırım sözü verdi. AntPool CEO’su Leon Lv, ETC’nin PoW projelerinden ve 2. katman ölçeklenebilirliğinden yararlanabileceğine inanıyor.

Bitmain ayrıca, ETC’deki tüm Antminer modelleri için ödeme kabul ettiğini duyurdu. Şirket kısa süre önce Ethereum madencilik modeli Antminer E9’u satmaya başladı. Ayrıca, Vitalik Buterin, EthCC konferansında Ethereum Classic’e desteğini ifade ederken, yaklaşmakta olan merge için planlarını duyurdu.

Vitalik Buterin, altcoin projesinin aldığı kararları destekliyor

Ethereum kurucusuna göre, insanlar PoW’u tercih ederlerse Ethereum Classic’in ağını kullanabilirler. Ethereum’un PoS’a geçişi, merge’den sonra ETH madencilerini geçersiz kılacağından, madenciler büyük olasılıkla Ethereum Classic’e geçecekler. Madencilerin Ethereum Classic’e geçişi, geliştirilmiş güvenlik nedeniyle %51 saldırı güvenlik açığını çözecek.

Merge’den sonra ETH fiyatı

Topluluk, 19 Eylül’de merakla beklenen Ethereum Merge’i beklerken, Ethereum fiyat hareketi şu andan çok farklı olacak. Merge’den sonra Ethereum deflasyonist bir kripto para birimine dönüşecek. Ayrıca dolaşımdaki arzı EIP-1559 yakma mekanizması nedeniyle azalmaktadır. Proje devam ederken, uzmanlar doğru koşullar altında fiyatların yükseleceğinden emin.

Bu arada, Ethereum geliştiricileri Goerli birleştirmesindekilere benzer anahtar sürümleri test etmeye odaklandı. Onuncu “shadow fork”, Salı günü, beklenenden 26 saat önce yürürlüğe girdi. Shadow fork, projeyi Eylül ayında Ethereum’un mainnet yükseltmesine bir adım daha yaklaştırıyor. Üçüncü ve son testnet birleştirmesi Goerli’nin 10 Ağustos’ta gerçekleşmesi beklenmektedir. Daha fazla ayrıntı için Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız merge rehberine buradan ulaşabilirsiniz. ETH fiyatı yaklaşan merge öncesi 7 günlük zaman diliminde %50’ye varan dalgalanmalar kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir