Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.300
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.300
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

6 Piyasa Öncüsü, NFT Piyasası Tahminlerini Açıkladı!

NFT piyasası vızıltısı azalıyor. Ancak 6 kripto startup kurucusu, onlar için hala bir gelecek olduğuna inanıyor. Onlara göre, NFT’ler sonunda etkinlik biletlerinin yerini alacak ve bir sonraki Disney’e ilham verecek. İşte piyasa öncülerinin öngörüleri…

NFT piyasası için heyecan tamamen bitmedi

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere ‘Saturday Night Live’daki bir skeçten bir yıldan fazla bir süre sonra, pop-kültür bilincine Non Fungible Token’ler (NFT) girdi. Ancak, sadece küçük bir grup insan aslında bunlardan bir tanesine sahip. Web3 güvenlik şirketi Chainalysis’e göre, 2022’nin ilk çeyreğinde, bir milyondan az kripto cüzdanı NFT satın aldı veya sattı.

NFT’lerin en büyük savunucularından bazıları bile, benimsenme için tokenlerin daha kullanışlı hale gelmesi gerektiğini kabul ediyor. Şu anda, öncelikle sosyal medya profil resimleri veya PFP’ler olarak kullanılıyorlar. Ancak NFT’ler üzerindeki heyecan tamamen bitmedi. Solana Blockchain’e dayalı NFT’ler için araçlar yapan bir şirket olan Metaplex, geçtiğimiz günlerde ilk yılında NFT satışlarında 3 milyar doları aştığını duyurdu. Ayrıca, Magic Eden gibi belirli piyasa yerlerinin büyüdüğünü açıkladı.

NFT’lerin geleceğine ilişkin tahminler

Gerçek dünyada avantajlar sunmak

Web3 kurucularının yaptığı bir numaralı tahmin, NFT’lerin sadece dijital dünyada değil, fiziksel dünyada da daha büyük bir öneme sahip olacağı yönünde. Consensus ve NFT.NYC gibi son kripto konferansları, sahiplerinin avantajlara erişmesini sağlayan ‘yardımcı NFT’lere’ bolca referans içeriyor. Örneğin, NFT.NYC sırasında, World of Women koleksiyonundan NFT’leri olanlar, Madonna’nın Pride kutlamalarındaki sürpriz konserine erişim kazandılar.

NFT oluşturma platformu Kairos’un kurucu ortağı Jeany Ngo bir demeç verdi. Ngo, “Bütün bu dev projelerle, sanatın kendisinin ötesinde şeyleri görmeye başlıyorsunuz. Değer için teslim edilen bir şey olmalı,” diyor.

Hayranların ödülleri kendi şartlarına göre paraya çevirmesini sağlamak

Sadakat programları yeni bir kavram değil. Ancak, sanatçıların hayranları için kripto tabanlı topluluklar oluşturmak için araçlar sunan SuperLayer’ın genel müdürü Kevin Chou, NFT sahiplerinin ödül toplamaya olan ilgilerini kaybetmeleri durumunda tokenlerini satma olanağına sahip olduklarını söylüyor. Bu, örneğin belirli bir havayolunda seyahat satın almak için kullanılan ve genellikle nakitle değiştirilemeyen sık uçuş millerinden farklı.

Ayrıca, NFT’lerin belirli bir topluluğa üyeliği göstermek için herkese açık olarak görülmesi mümkün. Bored Ape Yacht Club gibi belirli koleksiyonlar kendi mührünü ödünç verdi. Sonuç olarak Chou, gelecekte mekanların ve eğlencelerin geleneksel biletler yerine NFT düzenlemesinin yaygınlaşabileceğini söylüyor. Chou “Gerçekten önemsediğiniz şeyler için kimliğinizin bir parçası haline geliyor” diyor.

Yeni nesil oyun şirketlerine öncülük etmek

NFT’ler zaten dijital sanat için bir vitrin olarak benimsendi. Şimdi, bazı şirketler dikkatlerini oyun platformu olarak NFT’lere çeviriyorlar. NFT oyun meraklıları, oyuncuların satın aldıkları varlıkları, satın alındıkları oyunların dışındaki diğer alanlarda gösterme potansiyelinden bahsediyorlar. Ayrıca bu NFT’leri diğer oyunculardan satın almaları, satmaları ve takas etmeleri mümkün.

NFT piyasası Magic Eden, bu konsepte yoğun bir şekilde eğiliyor. Bu ayın başlarında, Magic Ventures’ın başlatıldığını duyurdu. Geleneksel oyun şirketleri de bu alana girmeye çalışıyor. Örneğin Epic Games, Haziran ayında ilk Web3 oyununun önizlemesini yaptı. NFT piyasası Magic Eden’in kurucu ortağı ve CEO’su Jack Lu, şunları söylüyor:

Bazı bağımsız stüdyolar ve hatta bu stüdyolardan çıkıp şirket kuran mezunlar var. Bu insanlar, bu oyunları yapmak için Web3 teknolojisini kullanmanın yeniliklerinin sınırlarını gerçekten keşfediyorlar.

Bir sonraki Disney’e ilham vermek

Solana Blockchain’in kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, NFT’lerin yeni eğlence biçimlerine ilham vereceğine inandığını söylüyor. Bored Ape Yacht Club’ın ana şirketi olan Yuga Labs, zaten böyle bir yönü ima etti. Metaverse’de oyun oynamaya başladı. Ayrıca, Universal Music, NFT tabanlı bir müzikal eylem yaratmak amacıyla Bored Ape’i satın aldı.

Yakovenko’ya göre Okay Bears gibi diğer popüler NFT koleksiyonlarının da benzer bir yöne gitmesi mümkün. Yakovenko, “Gelecek 10 yıl içinde bir sonraki Marvel veya Disney’in yaratılması için bir şans olduğunu hayal ediyorsanız, muhtemelen NFT’lerden gelecek” diyor.

Gerçek bir ‘akıllı sözleşme’ güvence altına almak

Blockchain’lerin temel özelliklerinden biri, üzerinde gerçekleşen her işlemin genel, değiştirilemez bir günlüğünü oluşturmaları. Bu, bir dizi işlemi gerçekleştirmek için kod kullanan akıllı sözleşme olarak bilinen şeyin temeli. Bazı kripto meraklılarına göre akıllı sözleşmelerin gerçek dünya uygulaması mümkün. Örneğin, bir ev veya araba satın alma gibi süreçleri düzene sokmanın önünü açabilir. Tonlarca evrak gerektirmek yerine, sözleşmenin şartları Blockchain’e yazılacak.

Rarible’ın kurucu ortağı Alex Salnikov, NFT’lerin bu sözleşmeleri göndermek ve saklamak için uygun bir yol olabileceğini söylüyor. Salnikov, bundan 10 yıl sonra ev ve ipotek NFT’lerinin olacağından oldukça emin.

Sigorta şirketlerini ve diğer işletmeleri güçlendirmek

ConsenSys, geliştiricilerin Ethereum tabanlı uygulamalar oluşturmaları için araçlar yapıyor. ConsenSys’in CEO’su Joseph Lubin’e göre, bu “akıllı sözleşme” yeteneği, nihayetinde, NFT’lerin bu kodun şartları dışında faaliyet gösteren bağımsız işletmeler için temeller sağlaması mümkün. Lubin’in sunduğu bir örnek sigorta. Bu konudaki görüşlerini şöyle açıklıyor:

NFT’ler, akıllı sözleşmeler aracılığıyla belirlenen parametrelere dayanıyor. Bu yolla, tazminat taleplerinin otomatik olarak geri ödenmesini sağlaması mümkün. Bir NFT’nin kendi başına bütün bir iş olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir