Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.102
% 2.80
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.102
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

BTC ve Altcoin Milyarderi Uyardı: Önümüzdeki 2 Ayda…

Kripto piyasası bugün sert düşüşler gördü. Öyle ki lider kripto Bitcoin (BTC) dahi günlük bazda %10’un üzerinde değer kaybetti. Altcoin projeleri için ise tam bir kabus günüydü. Bununla birlikte Galaxy Digital’in CEO’su milyarder işadamı Mike Novogratz, piyasadan bahsederken daha fazla ‘görülecek düşüş olduğunu tahmin ediyor.

“BTC ve altcoin projeleri için 2 aydan önce toparlanma beklemeyin!”

Kripto milyarderi, kriptonun Nasdaq 100 Endeksi ile son derece doğrusal korelasyon içinde kalacağına inanıyor. Bu yüzden Mike Novogratz, hisse senetleri ‘bir tür dip’ bulduğunda Bitcoin (BTC)’nin geri döneceğinden ‘oldukça emin’ görünüyor. Öte yandan kripto para yatırımcılarının hızlı bir iyileşme beklememesi gerektiğini belirten Mike Novogratz, süre olarak ise “Önümüzdeki iki ay içinde olacağını sanmıyorum,” diyor. Galaxy Digital, düşen kripto para birimi fiyatları nedeniyle ilk çeyrekte 111,7 milyon dolar zarar bildirdi.

Bitcoin çeyreği %2 düşüşle kapattı, ancak en büyük kripto para birimi 2022’nin ikinci çeyreğinden daha kötü durumda. Bugün erken saatlerde, kripto lideri 30.516 dolar ile 52 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yazının yazıldığı sıralarda hafif toparlanmayla 31.714 dolardan işlem gören lider kripto para, 10 Kasım’da kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.044,77 dolardan %54,41 uzakta bulunuyor.

Bitcoin günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Kârdaki Bitcoin adreslerinin yüzdesi tarihi dip seviyelerde

IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, kârdaki Bitcoin adreslerinin yüzdesi, Mart 2020’de meydana gelen pandemi kaynaklı çöküşten bu yana ilk kez %50 seviyesinin altına düştü.

Kaynak: IntotheBlock

Bu arada borsa da Dow’un 400’den fazla puan kaybetmesiyle haftaya zorlu bir başlangıç ​​yaptı. Borsa Cuma gününü kırmızıyla kapatmıştı. coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Federal Rezerv’in şahin politikası yatırımcılar arasında en büyük endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell, şimdilik 75 baz puanlık artışları reddetmiş olsa da, faiz oranlarının bu yıl yükselmeye devam etmesi ve bunun borçlanmayı daha pahalı hale getirmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir