Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.874
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.874
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Brezilya’da başkanlık seçimini Lula da Silva kazandı

Brezilya’da Devlet Başkanlığı için yapılan seçimlerin ikinci turu tamamlandı. Seçimi, İşçi Partisi adayı Lula da Silva %50,83 oyla kazandı.

Seçimlerin ilk turunda adaylardan hiçbiri %50’yi geçemedi. Dün gerçekleşen ikinci tur ise en çok oyu alan mevcut Devlet Başkanı Jair Messias Bolsonaro ile Eski Devlet Başkanı Lula da Silva arasında gerçekleşti. Bolsonaro %47,19 oranında oy alırken Lula da Silva %50,83 oyla başkan seçildi.

Brezilya, dünya ticaretinde önemli ülkeler arasında

Şeker ihracatında dünya birincisi olan Brezilya, tarım ürünlerinden özellikle kahve, kakao, mısır, pamuk, soya; emtiada alüminyum, demir-çelik ve canlı hayvan ürünlerinde önemli ihracatçı ülkelerden.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Ekim ayı gıda fiyatları raporunda, Brezilya’da şeker üretiminin artması ve Brezilya realindeki düşüşün dünya şeker fiyatları üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı uyguladığını ve daha fazla ihracatı teşvik ettiğini belirtti. Eylül’de küresel şeker fiyatı %0,7 oranında düşüş gösterdi. Sığır eti fiyatları da Brezilya’dan gelen yüksek ihracatla Eylül ayında %0,5 oranında düşüş kaydetti.

ABD ve Çin, Brezilya’dan oldukça büyük oranda ithalat yapıyor. Ancak Çin’in son yıllarda Brezilya’daki yatırımlarını ve ülke ile olan ticaretini artırması ABD’yi rahatsız ediyor. Yeni Başkan Lula da Silva’nın hangi ülke ile yakınlık kuracağı bu anlamda son derece önemli görülüyor.

Realde son durum

ABD doları/Brezilya reali bugün %1’e yakın düşüş yaşıyor. Yılın ilk 5 ayında düşüş yaşayan kur, Haziran ve Temmuz yükselişiyle sene başı kaybını sildi. Son aylardaki fiyatlamayla kur bu yıl %5 kadar kayıp yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir