Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.251
% 3.55
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.251
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Brezilya Milletvekili, Çalışanlara Bitcoin ile Ödeme Yapılmasına İzin Veren Bir Yasa Tasarısı Önerdi

Kripto varlık ile ödeme yöntemi, hem kurumlar hem de hükümetler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Brezilya Milletvekili Luizão Goulart, çalışanlara Bitcoin ile ödeme yapılmasına izin veren bir yasa tasarısı önerdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Milletvekili Goulart, kamu ve özel sektör çalışanlarına Bitcoin ile ödeme yapılmasını önerdi. Eğer tasarı yasalaşırsa, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmesinin ardından kripto varlıkların benimsenmesine işaret eden en büyük ulusal hareket olacak.

Tasarı, Brezilya’da Bitcoin’i çevreleyen bir dizi düzenleyici tartışmanın ortasında geldi. Tasarıya göre çalışanlar, ödemelerini kısmen ve isteğe bağlı olarak kripto varlıklar ile alabilecekler:

“Bu Kanun, işçinin ücretinin bir kısmının isteğe bağlı olarak kripto para birimleri aracılığıyla yapılabileceğini belirler.”

Tasarının isteğe bağlı doğası ise dikkat çekiyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin tüm işletmelerin Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmesini zorunlu kılan 7. maddesi tartışmalara yol açmıştı.

Milletvekili, kripto varlıkları “dördüncü dijital devrim” olarak adlandırıyor ve adaptasyonun gerekliliğine dikkat çekiyor. Goulart ayrıca Bitcoin’in “mevcut küresel finansal sistemin antitezi” olduğunu söyledi.

Ülkenin bu tasarıyı hoş karşılayacağına dair bazı kanıtlar bulunuyor. Eylül ayında yapılan bir ankete göre vatandaşların %48’i Bitcoin’i resmi para birimi haline getirme fikrini destekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir