Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.115
% 3.20
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.115
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Borsalara aktarılan Ethereum miktarında dikkat çeken değişim: Ne gösteriyor?

ETH/USD
+4,39%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Investing.com – Yüksek işlem hacmine sahip kripto paralar arasında Ethereum, özellikle Merge sonrası satış baskısını daha sert hissediyor.

Son 24 saatte kripto para piyasaları, %5 civarında bir toparlanma gördü. Ethereum fiyatı da piyasayla paralel olarak %5,2 oranında artışla 1.350 doların üzerinde işlem görmeye başladı. Ancak piyasalarda satış baskısının devam edebileceğine yönelik endişeler devam ediyor. 

Whale Alert Twitter hesabı, günün ilk saatlerinde büyük kripto para borsaları Binance ve FTX’e aktarılan yüksek miktarda Ethereum transferlerine işaret etti. Blockchain verilerine göre kısa bir süre zarfında 270.000 fazla Ether, borsalara gönderildi. Bu işlemler arasında FTX’e gönderilen miktar, 20.000 ETH olurken Binance borsasına tek işlemde 250.000 ETH gönderilmesi daha dikkat çeken bir transfer olarak kaydedildi. Buna göre kısa sürede iki büyük kripto para borsasına aktarılan Ethereum’un değeri 366 milyon dolar oldu. 

Kripto borsalarına aktarılan kripto paralar, genel olarak satış amacıyla yapılan transferler olarak görülür. Bu yüzden borsalara giren kripto varlıklarındaki artış, yatırımcıların düşüş hissiyatının artmasına neden olur. Güncel duruma göre Ethereum’un %5’lik kısmi toparlanmasının ardından akıllara balina olarak tabir edilen büyük yatırımcıların, bu düşük oranlı yükselişi değerlendirecekler mi sorusunu getirdi. 

Ethereum, Merge sonrası düşüşten kurtulamıyor

Ethereum ağa başarılı bir güncellemenin ardından faydasının orta vadede görüleceği yeni bir sistemde çalışmaya başladı. Ancak bazı yatırımcılar, Ethereum’un Merge sonrası hızlı bir talep artışı göreceğini bekliyordu. Ancak öyle olmadı ve yatırımcıların geneli kısmi olarak olumlu fiyatladığı Merge beklentisini, olayın gerçekleşmesinden sonra daha sert sattı. 

Riskli piyasaların satıcıların kontrolünde olması ise Enflasyon’un düşüş yönünde dirençli kalması ve buna bağlı olarak Fed’in şahin görüşleri eşliğinde faiz oranlarını artırma politikasına devam etmesine bağlanıyor. Böyle bir dönemde gerçekleşen Merge güncellemesi de Ethereum için yükseliş yönlü katalizör olarak çalışamadı. Ethereum, ağ güncellemesinin gerçekleştiği 15 Eylül tarihinden bu yana %15’in üzerinde değer kaybetti ve günün ilk saatlarında 1.350 dolar bandında hareket ediyordu. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir