Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.310
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.310
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Borsa Istanbul’da kapanışa doğru sert satışlar görüldü

BIST 100 endeksi, güne hafif pozitif bir açılışla başladıktan sonra sabah saatlerinde yatay kaldı. Öğleden sonraki işlemlerde ise satıcı ağırlıklı işlemler artarken BIST 100, kapanışa doğru %1’in üzerinde bir değer kaybıyla 5.150 puan bandına çekildi.

Endeks, sabah saatlerinde 5.302 puana yükselerek rekor tazeledikten sonra başlayan satışlarla gün içinde 5.137 puana kadar kadar geriledi. Ardından yatay kalmaya çalışan endeksin, kapanışa doğru devam eden satışlarla kayıplarını %4’e doğru taşırken 5.050 puan seviyesinin altına doğru çekildi. Borsa İstanbul kapanışına doğru gün boyu süren mahkemede çıkan kararda İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Kararın onanması durumunda İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanı adayı ve 2024 yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olamayacağı üzerinde duruluyor.

Bugün piyasada görülen kısmi düzeltmede sınai endeksine dahil hisselerin %1,7’i bulan ortalama değer kayıpları etkili oldu. Hizmet sektörü de %1,5 civarında bir düşüş görürken finansallar, %0,16 düşüşle kısmi bir gerileme gördü.

Alt sektörler arasında bugün odun, kağıt ve baskı, kimyasal, petrol ve plastik ile perakende ticaret, %2,5 – 3 bandında düşüşlerle en çok satış gören sektörler oldu. Telekomünikasyon, bankalar ve faktöring ise %2’nin üzerinde yükselişle piyasadan pozitif ayrıştı.

BIST 100’den en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

BIST 100 endeksinde kapanışa doğru BRYAT, HALKB, LOGO, ECILC ve VAKBN, en çok kazandıran hisseler olarak sıralandı. Bugün BIST 100’de en çok kaybettiren hisselerin başında DOAS), PSGYO, BAGFS, AKFGY ve MGROS yer aldı.

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri, günü artıda kapatırken ABD endekslerinin yeni güne hafif alıcılı yatay başladığı görüldü. Avrupa borsaları ise gün sonuna doğru satıcı ağırlıklı bir görünüme sahipti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir