Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.038
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.038
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Borsa İstanbul’da hafta kapanışı: Bugün hangi sektörler öne çıktı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, haftanın son iş gününde önemli bir prim artışı gördü. 

Güne %1,73 oranında yükselişle başlayan BIST 100, gün boyu 3.600 puan bandını korurken ortalama 3.630 – 3.640 puan bandında dirençle karşılaştı. 

Kapanışa doğru %2 değer artışıyla devam eden endeks, mevcut seviyeleri koruduğu taktirde haftalık kapanış rekorunu yenilemiş olacak. Diğer yandan endeks, şu an 3.715 puanlık zirve seviyesinden %2 uzakta bulunuyor. 

Yurt dışı piyasalarında da olumlu bir havanın estiği bugün, Borsa İstanbul’da öne çıkan sektörler, son saate %3,7 yükselişle giren gıda ve bilgi teknolojileri ile birlikte %3,5 değer artışına ulaşan bankalar oldu. 

Kapanışa doğru ekside devam eden sektör bulunmazken spor ve faktöring sektörünün yükselişi %1’in altında kaldı. 

Hisse bazında bakıldığında BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Tümosan Motor (TMSN) ve Girişim Elektrik (GESAN), tavan fiyatında işlem görerek en çok kazandıran hisseler oldu. Piyasanın tersine hareket eden hisse senetlerinin başında ise %5’in üzerinde kayıp gören Tekfen Holding (TKFEN) oldu.

Borsa İstanbul genelinde Sinpaş GYO (SNGYO), Konya Çimento (KONYA) ve Penta Teknoloji (PENTA) diğer tavan fiyattan işlem gören hisseler olarak en çok kazandıranların başında yer aldı. İhlas Haber Ajansı, (IHAAS) %9 bandında düşerek bugün en çok kaybettiren hisse olurken Cosmos Yatırım (COSMO) ve Silverline (SILVR), %5 bandında kayıp görerek en çok düşen hisselerin başında yer aldı. 

Yurt dışı piyasalarında ise Asya borsaları, ortalama %2’nin üzerinde değer artışını koruyarak kapanış gördü. ABD borsaları dünkü pozitif kapanışın ardından haftanın son iş gününe ekside başladı. Nasdaq, %1,6, S&P 500, %1,4 ve Dow Jones, 0,65 düşüşle devam ediyordu. Avrupa borsaları ise kapanışa doğru ortalama %1’in altında pozitif hareket ediyordu. Son olarak ABD vadelileri, yönünü eksiye çevirirken Avrupa vadeli endeksleri pozitif konumunu koruyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir