Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.065
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.065
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Borsa İstanbul’da hafta kapanışı: Bugün hangi hisseler öne çıktı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne hafif alıcılı başladıktan sonra gün içi işlemlerde alıcı hareket ederek son saatte 3.950 puan sınırına kadar yükseldi. 

BIST 100’de bugün en çok en düşük seviye olarak 3.888 puan görülürken endeksin kapanışa doğru %1 değer artışıyla dünün zirve seviyelerinde hareket ettiği görüldü. Endeksin günlük işlem hacmi ise 63 milyar TL seviyesinde bulunuyordu.

Bilgi teknolojileri, haftanın son iş gününde de talep görmeye devam etti. Bugün %4’ün üzerinde yükselişle 1.975 puana yükselen endeks, 3 haftadır net bir yükseliş trendi görürken bu hafta %18’in üzerinde değer artışı gördü. 

Tekstil, kobi ve baskı sektörü de %3 bandında değer artışıyla bugün öne çıkan endeksler oldu. Bankalar bugün yatay hareket etti. Endeks, kapanışa doğru %0,25 oranında hafif yükselişle 3.960 puanın hemen üzerinde bulunuyordu. 

Kapanışa yaklaşırken ulaştırma, %0,6 ile ekside hareket eden tek sektördü. Telekomünikasyon hisseleri de bugün yatay kaldı.

Günün en hareketli hisse senetleri

BIST 100’de Net Holding (NTHOL), Smart Güneş (SMRTG) ve Kervan Gıda (KRVGD), son yarım saatte tavan fiyatıyla işlem gören hisselerdi. Bu hisselerin dışında borsa genelinde 8 hisse senedi daha tavan fiyatından işlem gördü. 

BIST 100’de bugün kayıplar kısıtlı kalırken ODAŞ Elektrik (ODAS), Hektaş (HEKTS) ve Kerevitaş (KERVT) %2,5 – 3 bandında kayıplar kaydetti. 

Günün en aktif hisseleri ise Emlak Konut (EKGYO), Yapı Kredi (YKBNK), Akbank (AKBNK), Şişecam (SISE), Türk Hava Yolları (THYAO), ve SASA (SASA) olarak sıralandı. Bu hisseler arasında SASA, %9,5’in üzerinde değer artışına sahip.

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri haftayı karışık seyirle kapattı. ABD endeksleri, güne alıcılı başladı. Avrupa borsaları ise FTSE 100 dışında hafta kapanışına doğru satıcılı hareket ediyordu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir