Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.584
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.584
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsa İstanbul rekor tazeledi

Borsa İstanbul rekor tazeledi. Endeks günlük %5 üzeri yükselişle şu dakikalarda 3.815 puan çıkarak TL bazında tarihi zirveyi gördü.

13 Eylül’de 3.720 puan üzerine çıkarak zirveyi gören endeks, manipülasyon iddialarıyla 3.050 puan altına indi. İki haftalık kaybın ardından Ekim ayına pozitif başlayan endeks bugün rekor tazeledi.

Liderlik bankalarda

Bankalar bugün %10’a yakın primli işlem görüyor. Endeks 3.775 puanı aştı ve son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Temmuz – Eylül döneminde tarihi yükselişler yaşayan ve 5.000 puanı aşan endekste özellikle kamu bankalarının rallisi etkili olmuştu. Galen satış sonrası 2.900 puanın altına inen endeks bugün bir aylık kaybını silmiş oldu. Günün ilk yarısında endeks içinde yer alan hisselerin tamamını %9’dan fazla primli fiyatlanıyor.

Sadece spor endeksi negatif ayrışıyor

Borsada yer alan endekslerden bugün bankalar dışında en çok yükselişi ulaştırma, finansallar, perakende, hizmet ve holdingler gösterirken spor endeksi %0,30’luk kayıpla negatif ayrışıyor.

En çok yükselenler: Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. (PENTA), Erciyas Celik Boru Sanayi AS (ERCB), Akbank T.A.Ş (AKBNK), Viking Kağıt ve Seluloz A.Ş. (VKING), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK)

En çok düşenler: Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IS:MEGAP), Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (ACSEL), Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (GSRAY), Şeker Finansal Kiralama A.Ş. (SEKFK), Demisaş Döküm Emaye Mamülleri Sanayi A.Ş. (DMSAS), Altınyağ Kombinaları A.Ş. (ALMAD)

En çok işlem görenler: Türk Hava Yolları (THYAO), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK), Türkiye İş Bankası A.Ş. Class C (ISCTR), Emlak Konut Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO), Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL)

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir