Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.899
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.899
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

BIST 100 endeksi, dün hafif pozitif kapanış sonrası bugün %0,15 yükselişle 3.452 puanda yatay bir açılış gerçekleşti.

BIST 100, dün sabah seansında satıcılı hareket ederken öğleden sonra gelen alımlarla günü %0,6 oranında pozitif kapattı. Ancak banka endeksi, borsadan negatif ayrışarak %9,4’e varan bir düşüş gördü. Bankalar, açılışta da %1,5 düşüşle güne 4.000 puan seviyesinin altında başladı. Sabah seansının ilk saatinde alıcı ağırlıklı işlemler görülürken BIST 100 endeksi, yüzde 1 oranında yükselişle 3.480 puana doğru hareket etti.

Bankacılık endeksinin dışında finansallar da güne hafif satıcılı başlarken diğer sektör endeksleri düşük de olsa pozitif açılış gerçekleştirdi. Mineral ürünleri, teknoloji, sigorta ve faktöring, %2’ye yakın değer artışına sahipti.

Hisse bazında bakıldığında BIST 100’de Aselsan (ASELS), Çimsa Çimento (CIMSA), Borusan Yatırım (BRYAT), Parsan Makina (PARSN) ve Otokar (OTKAR), güne alıcı başlayan hisselerin başında yer aldı. Türkiye Halk Bankası (HALKB), BIST 100’de en çok satış gören hisse olurken Türkiye İş Bankası (ISCTR), İpek Doğal Enerji Kaynakları (IPEKE) ve Vakıfbank (VAKBN), hafif satıcılı başlayan diğer hisselerdi.

Borsa İstanbul genelinde ise Eminiş Ambalaj (EMNIS), güne tavan fiyattan başladı. Arsan Tekstil (ARSAN), Anel Elektrik (ANELE) ve Cosmos Yatırım (COSMO) ise en yüksek artışı gören hisselerin başındaydı.

Hidropar (HKTM), Royal Halı (ROYAL) ve Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) ise açılışta taban fiyatından işlem gördü.

Yurt dışı piyasalarında son durum

Yurt dışında ABD borsaları, dün günü hafif alıcılı kapattı. Nasdaq %0,74 artarken Dow Jones %0,1 ve S&P 500 %0,34 ile sınırlı yükselişe sahipti. Asya tarafında sabah saatlerinde karışık bir seyir vardı. Çin endeksleri düşüşe geçerken diğer Asya borsaları, hafif artıda hareket etti. Son gelişmelerde Çin Merkez Bankasının, gevşek para politikasına bu ay ara verdiği görüldü.

Avrupa borsaları, güne alıcılı başladı. ABD ve Avrupa vadelileri de sabah saatlerinde pozitif hareket ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir