Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.208
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.208
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

Investing.com – Haftaya hızlı bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, son saate girilirken %2’nin üzerinde değer artışıyla pozitif seyrini koruyordu.

BIST 100, sabah seansında 3.480 puana kadar yükseldikten sonra gün içi işlemlerde 3.400 puana kadar geriledi. Günün dip seviyesinden gelen destekle yönünü yeniden yukarı çeviren endeks, 3.450 puanın üzerine yükseldi. Günlük işlem hacmi ise kapanışa yakın 70 milyar TL seviyesine yükseldi. 

Sektör bazında bakıldığında bugün kimyasal, petrol ve plastik endeksi, %6’ya yakın yükselişle öne çıktı. Elektrik, ulaştırma ve sınai endeksi de kapanışa doğru ortalamanın üzerinde bir değer artışına sahip. 

Faktöring, %1’e yakın kısmi değer kaybıyla borsadan negatif ayrıştı. Telekomünikasyon ve gayrimenkul yatırımları da %0,5 seviyelerinde düşüşle bugün sessiz kalan sektörlerin başında yer aldı.

Bankalar, %2’nin üzerinde değer artışıyla BIST 100 ile paralel hareket etti. Holding hisseleri ise son saat diliminde %1 civarında değer artışına sahip.

Günün öne çıkan hisseleri

Bugün BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Aksa Akrilik (AKSA), SASA (SASA) ve Bağfaş (BAGFS) tavan fiyatından işlem görerek en üstte yer aldı. Akfen GYO (AKFGY), Otokar (OTKAR) ve İş Finansal Kiralama A.Ş. (ISFIN) %2 bandında düşüşle BIST 100’de en çok düşüş gören hisseler oldu. 

Borsa İstanbul genelinde ise Şeker Finansal Kiralama A.Ş. (SEKFK), Dap Gayrimenkul (DAPGM), Suwen Tekstil (SUWEN), Pamel Yenilenebilir (PAMEL) ve Zorlu Enerji (ZOREN), tavan fiyatına yakın işlem gören diğer hisseler oldu. 

Ersan Alişveriş (KIMMR), Ekiz Kimya (EKIZ) ve Cosmos Yatırım (COSMO), kapanışa doğru en çok düşen hisseler oldu. Güne taban fiyatından başlayan Ulusal Faktöring (ULUFA), gün içi işlemlerde dip seviyelerden talep görerek 23 Eylül’den bu yana taban serisini ikinci kez bozdu. 

Yurt dışı piyasalarında olumlı hava devam ediyor. ABD borsaları, güne artıda başladı. Nasdaq, günün ilk saatine %3’e yakın değer artışı gördü. Dow Jones ve S&P 500 ise %2,5 civarında yükselişle devam ediyor. 

Avrupa borsaları da kapanışa doğru önemli yükselişler kaydediyor. DAX, CAC 40 ve Euro Stoxx 50, %3’ün üzerinde yükselişe sahip. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir