Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.227
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.227
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BONK Balinası, Büyük Bir Yatırım Yaptı?

bonk sert düşüş

Geçtiğimiz yıllarda şaka amaçlı başlatılan Bonk, şimdi beklenmedik bir şekilde gerçek bir işe dönüşüyor. Detayları blog yazımızda bulabilirsiniz.

BONK mizah coin‘i, FTX’in 2022 sonundaki çöküşü nedeniyle Solana ekosistemine olumsuz bir etki yaparak başladı. Ancak bir yıl sonra her ikisi de büyük bir artış gösterdi ve BONK, beklenmedik bir şekilde başka bir şey haline gelerek bir girişim fonunda yatırımcı oldu.

Solana’nın 124 milyon dolarlık BONK tokenini yöneten güçlü isimlerden oluşan 12 kişilik Bonk DAO konseyi, yakın zamanda yapılan bir yönetim oylamasına göre, hazinelerinden 500,000 doları Solana üzerindeki erken aşama projelere yatırmak istiyor.

Bu fonun organizasyonunu üstlenen yeni bir startup hızlandırıcı olan Colosseum, Solana ekosistemi için yeni projeleri ortaya çıkaran hackathon’ları düzenlemeyi hedefliyor. Geçen hafta, Solana Vakfı bu görevi eski büyüme başkanı Matty Taylor tarafından yönetilen Colosseum’a devretti.

Taylor, “Doğrusu oldukça şaşırdık, çünkü daha önce bir DAO’nun bu tür bir yatırımı bir girişim fonuna yapmasını duymamıştık” dedi. Colosseum’un devam eden fon toplama sürecini, mevcut menkul kıymetler yasaları nedeniyle tartışmaktan kaçındı.

BONK DAO, 2022’nin başlarında BONK token’ının oluşumuyla ortaya çıktı. Mizah coin’inin yaratıcıları, BONK’un toplam arzının %15‘inden fazlasını gruba ayırdı ve bu fonu topluluk projelerini yönetmek ve finanse etmek amacıyla kullanmalarına izin verdi. Cayman Adaları merkezli bu oluşum, halen BONK token’ının toplam arzının %12’sinden fazlasını elinde bulundurarak, mizah coin’inin tek en büyük sahibi konumunda.

O tarihten bu yana, grup BONK’u hackathon sponsorlukları, likidite havuzları ve Solana üzerindeki DeFi ortaklarına yönlendirmeye karar verdi. Bu yatırım, grubun bir girişim kontrolü yazma konusundaki ilk denemesidir, yönetim sayfasına göre.

Colosseum’a para gönderme kararı, sekiz lehte ve karşı teklife karşı oy kullanılmadan geçti. Öneride, “Ekosistemdeki yapımcıları desteklemek ve DAO hazinesini erken aşama yapımcıları ve kurucular arasında özkaynak ile çeşitlendirmeye yardımcı olmak” ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir