Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.846
% 2.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.846
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bloomberg, Bu Altcoin’lere Dikkat Çekti: Çok Kazandırdılar!

Bloomberg, merkezi olmayan uygulamalar ve çözümler oluşturmak için tasarlanan iki altcoin olan Solana ve Terra’nın, halihazırda dengelenmiş olan Bitcoin’in toparlanma rallisinin ardından geçen hafta piyasadaki en iyi performans gösteren varlıkların başında yer aldığını bildiriyor. İşte altcoin’lerdeki yükselişin arkasında yatan sebepler…

Haftanın en çok kazanan altcoin projeleri

Geçtiğimiz hafta piyasa lideri olarak hareket eden SOL ve Luna, sırasıyla yaklaşık yüzde 28 ve yüzde 22’lik fiyat artışlarıyla geçen hafta en çok kazanan altcoin’leri oldu. Ralliye, Bitcoin’in ocak ayından bu yana geçen haftanın sonuna kadar süren yüzde 40’lık sıçraması eşlik etti. Bitcoin’deki yükseliş eğilimlerinin azalmasına rağmen, yatırımcılar daha fazla risk talep ettikçe ve SOL ve Luna gibi piyasada daha değişken seçenekleri tercih ettikçe çoğu altcoin toparlandı.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere bu hafta hem Bitcoin hem de altcoin piyasalarında biraz daha kötü bir performansla başladı, çünkü ilk para birimi zaten değerinden yüzde 1 kaybetti. Bunlara ek olarak AAVE ve SOL gibi en büyük altcoin projeleri ise son 24 saatte yaklaşık yüzde 2-3 oranında kayıplar yaşadı.

Balina aktivitesi Bitcoin fiyatını etkiliyor

Altcoin piyasası için durum böyleyken, Nexo’nun kurucu ortağı Antoni Trenchev’e göre, Bitcoin şu anda mart ayındaki güçlü performansın ardından “soğuyor”. Ancak elde edilen verilere göre, lider kripto para Bitcoin (BTC)’in piyasa performansı nispeten sakin kalırken, zincir üzerindeki veriler balinaların, büyük trader’ların ve aktif fonların yeniden dağıtımının artan aktivitesini gösteriyor.

Bloomberg’in analizine göre, altcoin Solana büyük olasılıkla tüm dünyadaki kripto para kullanıcılarının büyük ilgisini çeken STEPN Web3 yaşam tarzı Metaverse uygulamasından yararlanıyor. STEPN ile ilgili GMT token’ları, son yedi gün içinde yüzde 200’den fazla değer kazandı. Luna ayrıca, Terra Vakfı, UST stablecoin’i dijital altın olarak tanımlanan Bitcoin’ler desteklemek için ocak ayının başından bu yana 1 milyar dolardan fazla Bitcoin satın aldığından topluluktan ek ilgi gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir