Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.925
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.925
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Blockchain teknolojisi gelecekte neleri değiştirecek?

Blockchain Teknolojisi

2009 yılında Bitcoin’in çıkışıyla, blockchain teknolojisi oldukça merak edilmeye başladı. İlk zamanlarda blockchain ile alakalı pek fazla bilgi bulunmazken, şimdiyse okullarda blockchain eğitimleri veriliyor. Bu yazımızda sizler için blockchain teknolojisinin ne olduğuna ve gelecekte neleri değiştirebileceğine değindik.

Seçimler dijital ortama taşınabilecek

İnsanlık olarak oldukça gelişmiş teknolojilerimiz olduğu halde, neredeyse her seçimi fiziksel olarak yapıyoruz. Özellikle siyasi seçimler, güven açısından endişe duyulduğu için fiziksel ortamda yapılıyor. Halbuki blockchain teknolojisi sayesinde, dijital ortamda oldukça güvenilir seçimler yapabilabiliyor. Blockchain teknolojisinden yararlanarak yapılan seçimlerde, oy sayıları şeffaf bir şekilde herkes tarafından görülebiliyor. Sıkı bir şekilde şifrelenerek korunan oylar, birden fazla istemcide saklanabiliyor. Birden fazla istemci oyları koruduğundan, oylarda değişiklik veya manipülasyonlar yapılması neredeyse imkansız oluyor. Bu imkansızlık, herhangi bir değişiklik için herkesin onayının gerekmesinden oluyor.

Para akışındaki sorunlar çözülecek

Merkeziyetli bankalardaki para akışlarında, zaman zaman yavaşlık yaşanabiliyor. Bunun yanı sıra gönderim ücretleri de bir hayli fazla olabiliyor. Ayrıca güven sorununa da değinmeliyiz. Bazen bankalar yanlış meblağları, yanlış hesaplara aktarabiliyor. Blockchain teknolojisi bu sorunları çözmek için oldukça kararlı duruyor. Öyle ki, şu an bile çoğu insan birbirine para gönderirken blockchain teknolojisini kullanıyor. Düşük ağ ücretleri, hızlı gönderim ve otomatik doğrulama sistemleri sayesinde, blockchain para transferlerinde yeni gözde haline geliyor.

Veri güvenliği daha da güçlenecek

Çeşitli şirketler, bazen de devletler hack saldırılarına maruz kalıyor. Çalınan veriler için hackerlar kimi zaman fidye dahil isteyebiliyor. Blockchain teknolojisi sayesinde, hack saldırılarına karşı daha güvenli bir şekilde verilerimizi saklayabiliriz. Çeşitli istemcilerde, merkeziyetsiz şekilde korunabilen veriler saldırılara daha da korunaklı oluyor.

Şirketler verilerinizi sömüremeyecek

Günümüzde pek çok şirket kullanıcı verilerini satıyor. Bu durum etik ihlali içerdiğinden, hukuksal alanda büyük savaşlar görüyoruz. Özellikle Meta şirketinin kurucusu Mark Zuckerberg, bu davalardan en çok nasibini alan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Eğer şirketler uygulamalarındaki verileri Blockchain teknolojisi ile korursa, bu verileri satması neredeyse imkansız oluyor. Bu veriler birden çok istemcide olduğu için şirketler her istediğini yapamıyor. Web 3.0 çağına geçişimiz ile yeni uygulamalar artık bu tür teknolojileri sıklıkla kullanıyor. Böylelikle, daha özgür bir deneyim kullanıcılara sunuluyor.

Blockchain Teknolojisi

Sonuç olarak: Blockchain teknolojisi ile daha özgür olacağız!

Saydığımız tüm maddelerin bir ortak noktası var; özgürlük! Blockchain teknolojisi ile daha özgür bir dünya bizi bekliyor. Merkeziyetsizlik sayesinde, verilerimiz tek bir noktada toplanmayacak. Daha güvenilir ve kolay bir dünyada yaşayacağız. İnsanlık teknolojide dev ilerlemeler gerçekleştirecek ve blockchain bu yolda bize eşlik edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir