Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.742
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.742
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BlackRock ve Fidelity İçin Rekor ETF Başlangıcı!

BlackRock

BlackRock ve Fidelity için Bitcoin ETF’leri, ABD’de son 30 yıl içinde başlatılan tüm ETF’ler arasında olağanüstü bir başlangıç yaparak rekor bir çıkış ayı yaşadılar. Bu iki ETF, ilk ayında 3 milyar doların üzerinde varlık topladı, ABD’de son 30 yılda başlatılan 5.535 yeni ETF içinde sadece bu ikisi böyle bir başarı elde etti.

Bloomberg Intelligence verilerine göre, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT) ve Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fund’ı (FBTC), ilk 17 işlem gününde 3 milyar doları aşan varlık topladı. Bu, bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir varlık toplamayı başaran tek şirket oldular.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, IBIT ve FBTC’nin oynadığı ligde bir çığır açtığını belirtti. Bu ETF’ler, yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisini ve talebini yansıtan etkileyici bir performans sergiliyorlar.

Bitcoin’un piyasaya sürülmeden önce, 8 Haziran 2023’te başlatılan BlackRock’un iShares Climate Conscious & Transition MSCI USA ETF’si, ETF’ler arasında bir lider olarak öne çıktı. İlk ayında 2,2 milyar doları yöneten bu ETF, büyük bir varlık toplamayı başaran öncü oldu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas;

“BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin ETF’lerinin sonuçları daha da etkileyici gözüküyor. Çünkü diğer ETF’lerin çoğu genellikle “Kendi Varlıklarını Getir” tipinde, yani arkalarında bir yatırımcı olduğu durumda, yönetilen varlık miktarına dayanmıyorlar. Balchunas, BlackRock ve Fidelity’nin ETF’lerinin her işlem gününde girişler görmesi gerçekten benzeri görülmemiş bir durum. Bu ETF’ler, piyasaya sürüldükleri günden bu yana sürekli ilgi görerek başarılı bir performans sergiliyorlar.”

bitcoin etf BlackRock
Ticaretin ilk ayından sonra yönetim altındaki varlıklara göre ilk 10 ETF. Kaynak: Bloomberg

ARK 21Shares’in spot Bitcoin ETF’si ve Bitwise Bitcoin Fund da sırasıyla 20. ve 22. sırada yer alarak ilk 25’e girdi. Ekim 2021’de vadeli işlem ürünü olarak piyasaya sürülen ProShares Bitcoin Stratejisi ETF  de listede yedinci sırada yer aldı.

Bu yazı dikkatinizi çekecektir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 9 Şubat

Balchunas , Bloomberg Intelligence verilerinin, Grayscale’in Bitcoin Trust (GBTC) gibi dönüşüm geçiren ETF’leri ve ETF’lere dönüştürülen yaklaşık 100 yatırım fonunu filtrelediğini  belirtti.

Balchunas, Grayscale’in Bitcoin ETF’sinden gelen kitlesel çıkışların, spot Bitcoin ETF’lerinin akış performansında bir faktör olduğunu ve bu ETF’lerden bazılarının tohum finansmanına sahip olabileceğini, ancak bunun “bunların herhangi birini silmek” için yeterli olmadığını kabul etti.

“Burada görülmeyen asıl gücün rekabet olduğunu düşünüyorum. Bazı damızlık ihraççılarıyla aynı gün başlatılan 10 ETF herkesin kıçını yırtmasına neden oldu.”

Bu arada, IBIT ve FBTC’nin performansı da 2024’teki en büyük ETF’lerden bazılarına göre öne çıkıyor.

Bloomberg verilerine göre, 5 Şubat’taki rakamlara göre BlackRock’un Bitcoin ETF’si beşinci sırada yer alıyor. FBTC de çok geride değil ve sekizinci sırada yer alıyor.
S&P 500 ve Vanguard’ın Total Stock Market ETF’sini takip eden yalnızca üç geniş endeks fonu IBIT’i geride bıraktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version