Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.999
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.999
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BlackRock, SEC Tarafından Yeniden Suçlanıyor!

BlackRock, ETF Haberi, SEC ETF, SEC Haberleri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para yatırımı yapan veya bu alanda faaliyet gösteren şirketlere sert bir tutum sergileyen bir tarihçeye sahiptir. Ancak, son olarak BlackRock şirketi hakkında yönelttiği suçlama, kripto paralarla ilgili değil, BlackRock’ın sahip olduğu Çoklu-sektör Getiri Fonu’nun (BIT) film şirketi Aviron’a yaptığı yatırımlarla ilgilidir.

SEC’nin suçlaması, BlackRock’ın Aviron’a yaptığı yatırımlarla ilgili tutarsızlıklar olduğunu iddia etmektedir. SEC, bu konudaki açıklamalarının yetersiz olduğunu ve bu durumun yatırımcıları yanıltma riski taşıdığını belirtmektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bu suçlama, 2015-2019 yılları arasındaki bir dönemi kapsamaktadır. BlackRock, suçlamaları kabul etmese de aynı zamanda reddetmemiştir. Sonuç olarak, BlackRock, SEC ile anlaşmaya giderek 2.5 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etmiştir.

BlackRock’a yöneltilen bu suçlama, SEC’nin daha önce de birçok kez ceza kestiği bir olay değildir. 2015 yılında, alt şirket olan BlackRock Advisors’a 12 milyon dolar ceza kesilmiş ve 2017 yılında aynı şirket, çalışanlarının tazminat almasını engellemeye çalıştığı gerekçesiyle 340 bin dolar ceza almıştı.

Bu tür olaylar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun finansal piyasaları ve yatırımcıları koruma görevini yerine getirmeye yönelik çabalarının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

SEC’in Spot ETF’lere yaklaşımı şu an piyasadaki en büyük yükseliş kriteri olarak görülüyor.


İlginizi Çekebilir: Mina (MINA) Coinde Yaşanan Büyük Yükselişin Sebebi Ne?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir