Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.361
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.361
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BitKeep CEO’sundan Kullanıcılara Uyarı: “Özel Anahtarlarınız Risk Altında”

BitKeep

Çinli blockchain haber yayıncısı Odaily.com’da 27 Aralık’ta yayınlanan bir mektuba göre, BitKeep’in anonim CEO’su Kevin Como, 26 Aralık’ta yaşanan saldırının duyurulduğu andan itibaren 13 milyon doların üzerinde kayba yol açmasının ardından kullanıcıların özel anahtarlarının hala risk altında olduğunu söyledi.

26 Aralık tarihinde 6 milyondan fazla kullanıcısı olan, çok zincirli cüzdan uygulaması  Bitkeep’in bazı kullanıcıları kullanılmayan cüzdanlardaki varlıkların bilinmeyen bir adrese transfer edildiğini fark etmiş, firmanın resmi Telegram gruplarında, bazı APK paket indirmelerinin bazı saldırganlar tarafından ele geçirildiği bildirilmişti.

Firmanın CEO’su Kevin Como olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bu büyük ve korkunç bir hacker saldırısı olayıydı. BitKeep APK 7.2.9 (Android Paket Kiti) kurulum paketi hacker tarafından ele geçirildi ve değiştirildi ve sonuç olarak, bazı kullanıcılar hackerlar tarafından kötü amaçlı yazılım yerleştirilmiş APK’ları zaten yükledi ve kullanıcıların özel anahtarlarının sızmasına neden oldu.”

Bitkeep Ceo’su Kullanıcılara Uyarıda Bulundu

Como, Android APK 7.2.9’u zaten indirmiş olan kullanıcıları dijital varlıklarını yeni bir cüzdana aktarmaya çağırdı. Kripto yöneticisi, “[Bu cüzdanların] özel anahtarlarının zaten sızdırılmış olması muhtemeldir” diye yazdı.

İlerleme açısından Como, BitKeep ekibinin çalınan fonların izini sürmek için SlowMist gibi blok zinciri güvenlik firmalarıyla zaten temas halinde olduğunu açıkladı. “Kullanıcıların çalınan varlıkları hakkında aktif olarak bilgi topladık, hack prosedürlerini ve zaman çizelgesini eksiksiz bir şekilde hatırladık ve Android 7.2.9 APK kötü amaçlı yazılımının kanıtlarını topladık” dedi.

Web3 veri analiz firması OKLink dün ilk olarak saldırganın cüzdanın 7.2.9 sürümüne benzeyen bir APK dosyası içeren birkaç sahte BitKeep web sitesi kurduğunu bildirdi. Kötü amaçlı dosyayı indiren ve etkileşime giren kullanıcıların özel anahtarları ya da tohum kelimeleri çalınarak saldırgana gönderildi.

İlgili Yazı: BitKeep Cüzdanlarından 8 Milyon Dolar Çalındı

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir