Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.838
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.838
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bithumb Sahibi Güney Kore’de Tutuklandı

Bithumb RAD ve MAGIC'i Listeledi: Güney Kore'de Yeni Dönem!

Güney Kore’li Bithumb kripto borsasının gerçek sahibi olduğundan şüphelenilen kişi zimmetine para geçirme suçlamasıyla karşı karşıya.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Kang Jong-hyun zimmetine para geçirme iddiaları nedeniyle 2 Şubat’ta tutuklandı. Seul Güney Bölge Mahkemesi, 25 Ocak’ta iş adamı hakkında görevi ihmal, piyasa manipülasyonu ve hileli işlemler de dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla tutuklama emri çıkardı.

41 yaşındaki iş adamı, Bithumb borsasına bağlı Inbiogen’in başkanı Kang Ji-yeon’un ağabeyi. Firma, %34,2’lik hisseyle Bithumb’ın en büyük hissedarı olan Vidente Vidente’de en büyük paya sahip.

Savcılara göre kardeşler, şirket fonlarını zimmetlerine geçirmek ve Inbiogen ve video prodüksiyon firması Bucket Studio’nun hisse senedi fiyatlarını dönüştürülebilen tahvil ihracı yoluyla manipüle etmek için işbirliği yaptılar.

Bucket Studio web sitesinde yer alan bir bildiride, CEO Kang Ji-yeon hissedarlardan özür diledi ve kardeşi hakkındaki iddiaların “doğrulanmadığını” belirterek, soruşturmada yetkililerle işbirliği yapacağını sözlerine ekledi.

10 Ocak’ta, Güney Kore Ulusal Vergi Servisi ajansının Güney Kore’nin en büyük kripto borsası hakkında bir soruşturma başlattığını bildirdi. Müfettişlerin, devam eden vergi soruşturmasının bir parçası olarak Bithumb’ın Seul’deki genel merkezine baskın düzenledi.

Bithumb’ın en büyük hissedarı Park Mo’nun Aralık ayı sonlarında kendi evinin önünde ölü bulunması nedeniyle destan daha da derinleşiyor.

Ayrıca zimmetine para geçirme ve piyasa manipülasyonu iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma başlamıştı. Park Mo’nun kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle canına kıydığından şüphelenilmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir