Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.505
% 5.04
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.505
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Bithumb Müşterilerinin 30 Milyon Dolarlık Vergi Borcunu Üstleniyor!

Bithumb'ın Yeni Listeleme Duyurusu

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsası Bithumb, müşterileri adına vergi ödemeye hazır olduğunu açıkladı. Bu önemli gelişme, Bithumb’un platformda düzenlenen airdrop ve benzeri etkinliklere katılarak token kazanan kullanıcıların karşı karşıya olduğu 40 milyar wonluk (yaklaşık 30 milyon dolar) vergi borcunu kapsayacak.

Borsada 2018-2021 yılları arasında gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler sonucunda toplamda 83 milyar wonluk gelir elde eden 10 bin 700 kullanıcı, 20 milyar won tutarında vergi borcuyla karşı karşıya kaldı.

Güney Kore’de kripto para vergilendirme rejimi Ocak 2025’e kadar ertelenmiş olsa da, yerel vergi dairesi bu etkinliklerden elde edilen kazançları “diğer gelirler” kategorisine sokarak vergilendirmeye karar verdi.

Bithumb, vergi dairesinin bu kararına itiraz etse de, müşterilerinin mağduriyet yaşamaması için vergi borçlarını ödemeyi tercih etti.

Ocak ayında vergi dairesi, airdrop etkinliklerinden kazanç sağlayan yatırımcılardan da 19 milyar won vergi tahsil edeceğini açıklamıştı. Bithumb, bu vergi yükünü de şirket olarak karşılayacağını duyurdu.

Bithumb yönetimi, kullanıcılarının bu vergilendirmeden dolayı yaşadığı mağduriyetin farkında olduğunu ve müşterilerini her zaman desteklemeye hazır olduklarını vurguladı. Şirket, kullanıcılarını korumak için hukuki ve etik sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir