Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.741
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.741
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin’in Yörüngesini Doğru Çizen Model, Sıradakini Açıkladı!

S2F modeliyle tanınan on-chain analisti PlanB, Bitcoin fiyatının 200 haftalık hareketli ortalamayla (200-WMA) ilişkisinin işaret ettiği seviyeleri paylaşıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı 200 haftalık hareketli ortalamaya yaklaştı

Bitcoin (BTC), son iki gündeki güçlü destek seviyesinden toparlandıktan sonra şu anda 41.000 dolar seviyesinin yakınında yatay hareket ediyor. Yatırımcıların mevcut seviyelerden satın alma veya daha fazla düşüş bekleme konusunda şüpheci olmasıyla birlikte, popüler Stoktan Akış (S2F) modelinin mucidi PlanB, BTC fiyatının gerçekleşen fiyatının 200 haftalık hareketli ortalamaya yakın olduğunu kaydetti.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere PlanB, 20 Nisan’daki bir tweet’te Bitcoin’in (BTC) gerçekleşen fiyatının 200 haftalık hareketli ortalamaya yakın olduğunu söyledi. İlginç bir şekilde, 200 haftalık hareketli ortalama ısı haritası, PlanB tarafından BTC fiyatının ne zaman dibe vuracağını tahmin eden önemli bir indikatör. Son iki Bitcoin piyasası döngüsünde, BTC fiyatı 200 haftalık hareketli ortalama civarında dibe vurmuştu.

Geçmiş 200-WMA temasları

Bu arada, Bitcoin 200-WMA yakınında gerçekleşen fiyat, Bitcoin’de büyük bir rallinin ne zaman beklenebileceğini gösteriyor. Tarihsel olarak, 2016 sonunda ve 2020 ortasında, Bitcoin fiyatı, gerçekleşen fiyat 200-WMA seviyesine ulaştıktan sonra büyük ölçüde yükseldi. Gerçekleşen fiyat tekrar 200-WMA’ya yakın olduğu için, analiste göre mevcut seviyelerden üçüncü kez büyük bir yükseliş rallisi görülebilir.

BTC 200 haftalık hareketli ortalama ısı haritası, BTC fiyatını tahmin etmek için kolayca kullanılabilir. Turuncu ve kırmızı noktalar, piyasa aşırı ısınırken Bitcoin satmak için iyi bir zaman olduğunu gösteriyor. Oysa 200 haftalık hareketli ortalamaya yakın mor ve mavi noktalar tarihsel olarak satın almak için iyi zamanlar oldu.

BTC fiyatı yükseliş momentumu oluşturuyor

BTC fiyatı, kripto piyasasındaki son kan banyosundan sonra önemli ölçüde yükseldi. Yazım sırasında, BTC fiyatı son yedi günde yaklaşık %2 düşüş ve son 24 saatte hafif yükselişle 41 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Ayrıca, BTC balinaları Bitcoin biriktirmek için ‘dipten satın al’ fırsatından yararlandı. BTC’nin yakından takip ettiği Nasdaq 100 endeksi de son iki günde yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir