Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.947
% 5.75
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.947
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Bitcoin’in Hong Kong ETF Lansmanı Sonrası Analistler Yükseliş Öngörüyor

Bitcoin

Hong Kong’da spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesinin hemen ardından Bitcoin’in son fiyat rallisi, ABD ETF’lerinin piyasaya sürülmesindeki davranışına benziyor ve bu durum yatırımcıların ve analistlerin gelecekteki olası kripto piyasası eğilimleri hakkında kapsamlı tartışmalara yol açtı.

Hong Kong ETF Lansmanı Sonrası Bitcoin’in Fiyat Hareketindeki Benzerlikler

Spot Bitcoin ETF’lerinin 30 Nisan’da Hong Kong’da piyasaya sürülmesi, yatırımcıların işlemlerin başlangıcından bu yana 217 milyon dolar kadar para aktarmasıyla tarihi bir dönüm noktası oldu. Diğer taraftan, CoinMarketCap’ten alınan bilgilere göre, Bitcoin fiyatı piyasada görünmesinden bu yana geçen haftaya kıyasla neredeyse %7 oranında düştü.

WhereAt Social’ın kurucu ortağı ve sektörün en tanınmış yatırımcılarından biri olan Quinten Francois, ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’lerinin halka arzını mevcut kripto para birimi yükselişine benzetti. Francois, geleneksel olarak bitcoin ve ABD ETF duyurusunun bir hafta sonra gün içinde %14’lük bir düşüşe, 7 gün sonra ise %7’lik bir artışa neden olduğunu gözlemledi. Mevcut durumun aynı kalması halinde Bitcoin’in “önümüzdeki hafta ya da daha sonrasında” tavan yapabileceğini ima etti.

Hong Kong ve ABD ETF Lansmanları Arasındaki Temel Farklar

Bununla birlikte, fiyat hareketlerinde aynı dalgalanma olsa da, lansmanları birbirinden ayıran belirgin özellikler var. Bu arada, Hong Kong’da ETF’ler büyük miktarda giriş çekerken, ABD’de aynı dönemde ETF çıkışlarının 794 milyon dolara ulaştığı bir senaryo var. Hong Kong’daki 12,4 milyon dolarlık işlem hacmi, ABD’nin 4,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile karşılaştırıldığında neredeyse hiç fark edilmiyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Hong Kong’un küçük ekonomisindeki giriş rakamının ABD piyasasına kıyasla büyüklüğünü teyit etse de, daha fazla gelişme için hala yer var. Bununla birlikte, tüccarlar Hong Kong’daki akışın ABD’dekini dengeleyecek kadar büyük olup olmayacağı konusunda hala şüphelidir. İkincisi, ABD durumunda meydana gelebilecek aynı dalgalanmayı sınırlayabilir.

Bazı yatırımcılar bu durgunluğu, en azından kısmen, fiyatta kademeli büyüme için gerekli konsolidasyonun doğal etkisi olan düzeltmeler olarak görüyor. Titan of Crypto, Bitcoin’in fiyatının bu konsolidasyon sırasında trend çizgisini karşılayabileceğini ve bunun da piyasadaki bazı yatırımcıların yükseliş beklentilerini gösterdiğini vurguladı.

Bazı yatırımcılar kripto varlıkları konusunda yükselişe geçerken, diğerleri o kadar emin değil. Kripto para alım satım ekibi TOBTC, ABD piyasalarındaki fiyat düşüşünün çok hızlı olması durumunda Hong Kong ETF’lerinin satış baskısına dayanamayacağı endişesini dile getirerek gelecekteki dalgalanmalarla ilgili aceleci tahminlere karşı uyarıda bulunuyor.

Bununla birlikte, MITI, BTC’nin mevcut eylemlerinin çeşitlendirilmiş izlenimlerini temsil ediyor, ancak adanmışlar arasında açık olan şey ortak fikirdir. AirBTC’nin CEO’su Handre van Heerden, Bitcoin’in uzun vadeli potansiyelini coin’in yükselişi üzerinden ihmal etmedi. Aksine, Bitcoin’in gelecek vizyonunun tam olarak gerçekleşmesi için ısrarcı topluluğun sarsılmaz sabrına ışık tuttu.

Kripto para dünyasında analistler sürekli olarak tetikte olmaya ve gelecekteki eğilimlerin ipuçlarını aramak için Bitcoin’in fiyatını izlemeye yatkındır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir