Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$65.667
% 6.94
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 65.667
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin ETF Çıkışları Piyasadaki Düşüşle Birlikte Arttı

bitcoin ,etf

Bir hafta içinde ETF’lerin, 198 milyon dolar çıkış yapan en büyük ETF de dahil olmak üzere, Bitcoin’den önemli ölçüde çıkış yaptığı ortaya çıktı. Anında, bir satış baskısı yağmuru başladı, ardından piyasa genelinde satışlar başladı ve Bitcoin fiyatlarının 60.000 $ civarına düşmesine neden oldu. Uzmanlar, kripto para piyasasında devam eden dalgalanmanın bir sonucu olarak bitcoin alımlarında 55.000 dolara kadar bir düşüş olacağını tahmin ediyor.

Çıkış Dalgası FOMC Toplantısından Önce Geliyor

Kripto piyasasındaki çıkış, tüm katılımcıların dört gözle beklediği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından bir gün önce arttı. Toplantının gündeminde faiz oranlarında olası bir artışa işaret ederek yatırım getirisinin kârlı olma ihtimalini azaltmak var. “Hafta başından bu yana, çıkışlar art arda beşinci gün gerçekleşiyor.” Analistlerin açıklamalarına göre, kripto para yatırım fonları açısından durum kritik bir noktaya ulaştı,” diyerek endişesini dile getirdi.

Bitcoin ETF endüstrisini tek günlük değişimle domine eden Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 93,23 milyon dolarlık bir çıkış yaşadı. Farside Investors’ın tespitine göre, havuzdan çıkışlar 17,3 milyar dolarlık toplam tarihsel net çıkışın sakinleri oldu. İkinci olarak, Bitcoin spot ETF’lerinin toplam net varlık değerleri (NAV’lar) 50 milyar doların altına düşmüş ve nihayetinde 49,413 milyar dolara ulaşmıştı.

ABD Bitcoin ETF’leri için Zorluklar

Nisan ayı ABD Bitcoin ETF’leri için zor geçti ve sallantılı başlayan bir ay olduğu ortaya çıktı. Nisan ayı, işlemlerin ilk çeyreğinde baskın girişlere ve Bitcoin spot piyasasını oluşturan dokuz ABD ETF’sinin tamamı için 182 milyon $’lık kümülatif kayba sahne oldu. Fiat paraya karşı hoşnutsuzluğa katkıda bulunan, mevcut ekonomik ve siyasi olasılıklar da dahil olmak üzere çeşitli faktörler vardır.

Bununla birlikte, pandeminin seyahat ve günlük yaşama getirdiği ve iyileşme sürecinin seyrini değiştirebilecek devam eden kısıtlamalar da akılda tutulmalıdır.

Hong Kong’da Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin 30 Nisan’da piyasaya sürülmesinden bu yana piyasada mutsuzluk hakim olsa da, bu ETF’lerin piyasa üzerinde olumlu bir etki yaratacağına dair umutlar hala yüksek. Lansman günü 12 milyon dolarlık işlem görerek 10 milyon doları aştı ve önemli bir dönüm noktasına işaret etti. Bununla birlikte, ABD pazarı beş kat daha büyük, bu da Hong Kong için 1. gündeki kişi başına düşen başarının ABD’den daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Ancak, ETF’lerin ve IPO’ların hisse senedi fiyatları yükseldi. Ayrıca, Hong Kong kripto para biriminin lansman fiyatı arttı.

Fiyat Düzeltmesi ve Gelecekteki Gidişat

Daha geniş pazar fiziksel olarak değer kaybettiğinden, BTC fiyatlarının şimdi 60.000 $ seviyesinin altına düşmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar bu eğilimin devam edeceğini ve Bitcoin’in 63.000 $’dan 55.000 $’a düşeceğini tahmin ettiklerinden, bu durum dünyaya Bitcoin’in destekçilerinin iddia ettiği kadar yenilmez olmadığını gösterebilir. Bu iki faktör, FOMC toplantısına ve mevcut piyasa koşullarına yaklaşırken önümüzdeki günlerde yatırımcıların duygularını ve Bitcoin fiyatının yörüngesini belirleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir