Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.592
% 5.53
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.592
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin Yaralanma Sonrası Altcoin Dalgalanmasının Önünü Açtı

Bitcoin

Kripto para biriminin öncüsü Bitcoin, çalkantılı bir ticaret haftasının ortasında kendini yeniden konumlandırdı ve tüccarları ve analistleri bile şaşkınlık içinde bırakan üstün bir performans gösterdi. İçinde bulunduğumuz hafta Bitcoin’in düşüş göstermesine rağmen, piyasanın Bitcoin’e olan ilgisi sadece %0,3’lük düşük bir oranla devam etti.

Farside verilerinin de gösterdiği gibi, Bitcoin ETF’leri yarılanmadan önceki bir hafta boyunca, 7 günlük ortalama rakamlardan yüzde 89 daha yüksek olan 30,4 milyon dolarlık işlem hacmi fazlalığı yaşadığı için büyük bir heyecan vardı. Yatırımcılar altıncı günde, temkinli kaldıkları ve sermaye çıkışlarının yaşandığı önceki iki günün tam tersi bir rol oynayarak büyük miktarda sermaye getirdiler.

ETF tarafında, çekişlerin çoğunluğu, daha fazla yatırım çeken varlık olan BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust‘ına (IBIT) kıyasla ters yönde büyük ölçüde hareket eden Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) gerçekleşti. Bloomberg Intelligence’dan Eric Balchunas adlı bir analistle konuşan muhabir bu şaşırtıcı olaya ışık tuttu: IBIT 69 gün boyunca kesintisiz giriş kaydederek tarihi bir ilke imza attı.

Sektör uzmanlarına göre, kripto paranın üst düzey finans firmaları tarafından geniş çapta benimsenme kapsamına güvenen Bitwise CEO’su Hunter Horsley’e göre, Bitcoin ETP’lerine 2024 yılı boyunca istikrarlı girişler bekleniyor. Horsley, esas olarak “uzun vadeli yatırımcılar ” olarak nitelendirilen bu şirketlerin bitcoin sisteminde, bitcoin’in büyümesine yardımcı olabilecek yeni ve çok güçlü bir oyuncu olarak ortaya çıkacağına dikkat çekti.

Bitcoin’in haftanın ilk işlem seansında ses getirmesiyle birlikte, alt kripto para birimlerini incelemek, piyasa momentumunda yapılacak bir sonraki eylem gibi görünüyor. Gelecek şüphesiz Bitcoin’de ve BNB, SOL ve RNDR gibi altcoinlerin de genel piyasa duyarlılığının etkisi altında muhtemelen aynı şeyi yapabileceği öngörülebilir.

Şu anda genel piyasa duyarlılığının iyileşmesi için bir katalizör gibi görünen Bitcoin’in başarısı, kripto para birimlerine daha fazla dikkat çekerek olumlu bir etki yaratabilir ve kripto piyasasında daha fazla yükseliş beklentisi yaratabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir